Ce am gatit azi ( 52)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/08/2014 11:01

Vai de mine, numai bunatati pe aici. Eu nu am mai intrat de ceva timp....concediu asta :P...imi faceti pofte nenumarate.....Bia, mai putin si ajung la tine semintele.... :hug: :hug:

Miki, despre untul fara zahar ce stiu eu....de multe ori untul cand il prepari in casa se face din lapte de frisca ( smantana de frisca sau cum ii spune) si sant cutii care contin zahar si cutii care nu contin zahar....se poate sa fii facut referire la asta.WEu am facut unt din ambele DAR cu mana pe inima pot sa iti spun , in veci nu mai fac unt din cel cu zahar, e gretos. In State , untul cu zahar se foloseste la cremele de unt( butter sugar ii spune) .Poti sa spui exact cum scrie in reteta pe care ai gasit-o???...poate ii dam de cap daca explicatia asta nu corespunde :hug: :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/08/2014 07:33

Deci vine toamna :-) a aparut primul borcan cu muraturi :-) sincer nu ma supar, abia astept Craciunul ! :party: :party: :party:


ieri paste cu ton in sos cu ardei gras rosu, rosii cubulete si masline verzi...

si o prajitura pentru micul dejun ( aluat mai umed, cremos ) cu piersici taiata cuburi


azi ceva dintr-un piept de pui, inca mai dau cu banul la alegerea retetei :lol:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 07/08/2014 09:33

[quote="pupi"]Vai de mine, numai bunatati pe aici. Eu nu am mai intrat de ceva timp....concediu asta :P...imi faceti pofte nenumarate.....Bia, mai putin si ajung la tine semintele.... :hug: :hug:

Pupi, deabia le astept. Oare pot sa le cultiv si toamna in solar?
:hug: :love: :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/08/2014 06:47

Bia arata bine muraturile :buuun: :buuun: de mult nu am mai mancat anul asta am sa pun si eu un borcan de pofta ca pentru iarna nu se tin e prea cald :( :(
Fetelor ieri am facut un tort cu mure deliciossss de bun am sa vin cu reteta cum am un pic de timp :wink:
claudia

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 08/08/2014 10:15

Pupi, multumesc de informatii. Am sa caut reteta sa o dezbatem, dar cand ai sa revii din vacanta! :hug:
Claudia, asteptam reteta de tort, nu de alta dar stiu ca faci numai bunatati de sta "mata" in coada!
Bia, esti harnica, te-ai pus serios pe treaba, imi plac muraturile! Stiu ca folosesti sarea roz. Dar pentru muraturi e buna? Ai mai pus si au fost sau nu probleme? As renunta si eu la sarea asta grunjoasa. O folosesc doar la muraturi dar are un procent mare de pamant si alte cele! Rosiile uscate ( am vazut ca ai postat reteta) sunt un deliciu, imi plac mai ales in salatele cu cartofi, ii dau un gust deosebit. Dar le mananc si asa goale, cu paine! :hug:

Spor la gatit fetelor!
MIKI

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 08/08/2014 09:18

alejoe scrie:Bia arata bine muraturile :buuun: :buuun: de mult nu am mai mancat anul asta am sa pun si eu un borcan de pofta ca pentru iarna nu se tin e prea cald :( :(
Fetelor ieri am facut un tort cu mure deliciossss de bun am sa vin cu reteta cum am un pic de timp :wink:


Claudia, nici la noi nu rezista muraturile, pana la Revelion le terminam!
Deabia astept sa vad reteta de tort cu mure!
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 08/08/2014 09:23

Bia, esti harnica, te-ai pus serios pe treaba, imi plac muraturile! Stiu ca folosesti sarea roz. Dar pentru muraturi e buna? Ai mai pus si au fost sau nu probleme? As renunta si eu la sarea asta grunjoasa. O folosesc doar la muraturi dar are un procent mare de pamant si alte cele! Rosiile uscate ( am vazut ca ai postat reteta) sunt un deliciu, imi plac mai ales in salatele cu cartofi, ii dau un gust deosebit. Dar le mananc si asa goale, cu paine! :hug:

Spor la gatit fetelor![/quote]

Miki, folosesc la muraturi sare ros de Himalaya grunjoasa (costa vreo 10 lei 1/2 kg).Nu cred ca sunt probleme, sarea asta roz nu este iodata, cred ca iodul nu foloseste la acrit.La noi muraturile nu rezista mai mult de 3 luni( adica le mancam imediat) deci nu pot sa-ti spun daca rezista mai mult cu sarea asta. Cand ma apuc sa pun muraturi, toti din familie imi zic sa nu pun multe , ca ei nu mananca, tin un regim fara sare dar cand le pun pe masa uita de regim!
Rosiile uscate sunt minunate si goale cum zici si tu, doar cu o felie de paine.Iesi mult mai ieftin daca le faci singura, ai vazut ce scumpe sunt cele din magazin, merita sa investesti intr-un deshidrator.

Spor la gatit si tie si un weekend minunat!
:love: :love: :love:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 10/08/2014 09:25

ieri am gatit orez basmati cu sos de rosii, tocanita de pleurotus cu zucchini si pt Alessia, reteta ei preferata, creveti cu ghimbir si " spaghete" din fasole:
Fişiere ataşate
orez_basmati.jpg
orez_basmati.jpg (48 KiB) Vizualizat de 1432 ori
tocanita_de_ciuperci.jpg
tocanita_de_ciuperci.jpg (63.54 KiB) Vizualizat de 1432 ori
pofta_buna_3756.jpg
pofta_buna_3756.jpg (88.16 KiB) Vizualizat de 1432 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/08/2014 10:28

Bia asa e soiul asta de fasole lung si subtire sau ai taiat tu in lungime fiecare pastaie ca sa iasa subtirica , nu s evede bine in poza ??

vineri am facut si culmea am si pozat :-) clatite umplute cu : cirnat si dovleac ( il aveam in congelator gata copt ) la cuptor si peste ele in loc de beshamel am pus putina ricotta moale, curgatoare chiar amestecata cu putin lapte sa fie si mai curgatoare :-) 20 min la 180° si apoi 5-10 min sa se raceasca putin si gata



ieri am avut piept de pui in susan ( prajit ca mi-a fost lene sa il pun la cuptor, plus ca imi era frica ca se incalzeste in casa) cu mega salata de vara ( rosii, ardei, castravete, ceapa verde ) si cite un pumn de cartofi prajiti la punga .. GROAZNIC DE NESANATOSI stiu :-( dar pofteam in magazin :-) ca n-am mai cumparat de peste un an ..

aseara struguri albi si buni



pentru azi ficatei de pui , garnitura nu stiu ce, o sa-mi vina ideea pe loc ..

diseara inghetata si struguri
Fişiere ataşate
immagine_384.jpg
immagine_384.jpg (84.17 KiB) Vizualizat de 1426 ori

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 10/08/2014 11:45

[quote="crista"]Bia asa e soiul asta de fasole lung si subtire sau ai taiat tu in lungime fiecare pastaie ca sa iasa subtirica , nu s evede bine in poza ??

Crista, soiul asta de faslese numest Yardlong sau fasole chinezeasca.
Aceasta fasole, originara din Asia de Sud Est, ajuge la lungimi de peste 50 cm (eu am cules-o mai devreme pt ca vroiam sa-i fac Alessiei reteta cu creveti ). Are o crestere rapida, se poate vedea vedea cresterea de la o zi la alta, se prepara ca celelalte pastai dar mie imi place sa o prepar cu arome asiatice cum ar fi ghimbir, turmeric.
Fişiere ataşate
fasole_yardlong.jpg
fasole_yardlong.jpg (48.13 KiB) Vizualizat de 1420 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori