Ce am gatit azi ( 32)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
tania_26
Incepator
Mesaje: 142
Membru din: 01/12/2009 06:49
Localitate: Timisoara

Mesajde tania_26 » 06/05/2012 02:40

Yaya, frumoase flori :flower:
Iulia, vad ca te delectezi cu pizza. Arata :buuun:
Danieluta codul tau imi face rau cu ochiul :o dar si dieta :D (vreau si eu)
Pupi, tu ai pe undeva prin corp atasat motoras setat pe bucatarit? Atat de multe ai gatit... =D> =D> =D> demn de luat aminte :clipocit:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/05/2012 08:30

Eu n-am gatit nimic , la prinz am fost la o petrecere intr-un sat peste dealuri ( un loc splendid printre niste vai, pe un deal , in curtea unui castel medieval ... ) drumul pina acolo numai pe stradute ca abia trecea o masina ( la intoarcere pe strazi mai normale insa) ... pe marginea drumului ca la tara gainile care scurmau cautind viermisori , cai care alergau fericiti intrr-o curte ... as fi batut pe la portile alea sa ma infieze si pe mine =)) =))

Si deci am mincat niste preparate taranesti din zona cu pricina

Gnocco fritto - adica un fel de langosi foarte fine si delicate insa indoite si in mijloc mezeluri la alegere

Borlenghi - un fel de clatita extrem de subtire ff greu de facut acasa daca nu ai tigaia si arzatorul special ...

aici un video cum se fac
http://www.youtube.com/watch?v=xdhlVUZAz6k


pozele nu sunt minunate caci eram sub un cort , plouase pe la 10-11 si le era frica acum dupa ora 12 ca poate sa se porneasca iar deci era totul acoperit cu un cort care dadea lumina portocalie ...
Fişiere ataşate
borlenghi 2.jpg
borlenghi 2.jpg (46.36 KiB) Vizualizat de 1490 ori
borlenghi 1.jpg
borlenghi 1.jpg (47.47 KiB) Vizualizat de 1490 ori
gnocco fritto 1.jpg
gnocco fritto 1.jpg (110.47 KiB) Vizualizat de 1490 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/05/2012 08:55

Crista,lesin de poftaaa.... :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/05/2012 09:10

Vai Crista , tare imi plac foile alea de "clatite" cum le spui tu.....arata super fain.....modul de pregatire a lor ma duce cu gandul la foile de Brick postate de Lucia.....alea nu sant asa crocante cum par clatitele astea din filmuletul postat de tine......Uite aici link-ul spre reteta Luciei cu foile de brick..... chiar ar fi interesant de stiut reteta clatitelor subtiri.....eu am tigaie din aia, char as incerca sa le fac sa vad ce iese de aici. Presupun ca trebuie gaz nu curent electric, dar rezolv si problema asta....ma duc in curte la gratar si le fac acolo....... link=ul spre reteta Luciei.....

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... rick-4395/

Crista , castelu din filmulet e cel la care ati fost???
Daca da, sant sigura ca a fost superbbbb....frumos, frumos :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 06/05/2012 10:06

Danieluta scrie:Antonia,acum am pestele(codul)la cuptor :!: Cum este gata il pozez si postez... :wink:

L-am facut simplu,la cuptor,cu citiva catei de usturoi,1 lingurita de unt,citeva felii de lamaie,patrunjel si putina apa... :roll:

Cum am promis,revin cu poza! A iesit o bunatate... :buuun: :buuun: :buuun:


Dani eu m-am obisnuit sa deschid primul lucru sa vad ce ai papapt la dieta, atat de mult imi place. :hug: :pup: :hug: File de cod... :buuun: :buuun: :buuun: Arata super... :hug: Ma bucur ca te simti bine cu dieta aceasta.
Ultima oară modificat 06/05/2012 10:13 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 06/05/2012 10:11

Iulia ce pizza frumoasa (excelent blatul)! Delicioasa cu siguranta! :flower:

Pupi mancare delicioasa in farfurii de exceptie (nu pot sa nu remarc de fiecare data serviciul acesta). :flower:

Crista ce zi frumoasa si ce rasfat culinar ati avut! :flower:

:hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/05/2012 11:10

Prinzul de astazi... :D
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (79.72 KiB) Vizualizat de 1445 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 07/05/2012 04:36

..... :D si al nostru ( mai putin al meu :wink: )
Fişiere ataşate
004 sos fructe pentru chek.jpg
004 sos fructe pentru chek.jpg (72.1 KiB) Vizualizat de 1429 ori
012 casrtofi cu tocana.jpg
012 casrtofi cu tocana.jpg (83.6 KiB) Vizualizat de 1429 ori
010 supa.jpg
010 supa.jpg (70.39 KiB) Vizualizat de 1429 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 07/05/2012 06:09

In seara asta am fost mai "norocoasa"... =))

Am mincat piept de pui la gratar cu salata verde... :wink:
Fişiere ataşate
a.jpg
a.jpg (88.72 KiB) Vizualizat de 1425 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/05/2012 08:11

Pupi da la castelul ala am fost , un loc MINUNAT si la fel de minunat si drumul pina acolo trecind dealurile si mergind pe creasta lor .

Borlenghi astia sunt ceva intre clatita si foaia de placinta care se vinde in Romania , nu stiu cum e brikul la gust ca sa ma exprim 8) ca altfel ar semana putin si cu ele

Merge si pe jar sa pui tigaia ca asa se facea in trecut dar si pe electric cum se face acum, astia au niste resouri speciale de marimea fundului de tigaie ... se face un aluat de parca ea huma =)) il faceau in niste galeti mari ..


reteta originala e numai faina si apa dar dc tu pui si ou c in reteta aia moderna scrisa de mine tot acailo si gasita pe forumurile italienesti nu se supara nimeni ... :hug:


AM PUS RETETA la preferate ca sa nu se piarda


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori