Ce am gatit azi (21)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 16/02/2009 09:25

yafa scrie:
Ahhhhhhhh.....Leila si mie rosii, nu ma lasa...cand eram mica mama ma denumise "spama rosiilor". Doamne cat sunt de bune. Si mai am o rugamite caci am vazut ca retetele tale seamana cu a mamei. Spune-mi te rog daca stii cum se face borsul caci aici eu am doar borsul magic pe care il cumpar din cand in cand din Romania.Multumesc din suflet


Yafa , la mine in zona nu se face bors :clipocit: (adica prin neamul meu sigur nu =)) =)) ) dar are Meli o reteta de umplere a borsului care trebuie incercata :)
Ciorba am facut-o cu borsul trimis de Lore exact taman din Barlad in rest folosesc si eu bors magic :D

uite aici link spre reteta de bors , poate te ajuta :)

http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... ului-2369/

Cara , sa imi spui ce fel de rosii vrei ,daca ai vreo preferinta, caci pun rasad in functie de preferinta fiecaruia :D deci .... doritorii de rosii sa depuna acum comenzile :wink:

Mai lilisor :x mai inaite ma ametii cu carnita de vita , acu vii cu crapciorul acela facut saramura :x ... tu crezi ca eu pot da jos ceva in ritmul acesta :? ( totusi :D as vrea sa vad si eu reteta ta de saramura chiar cu riscul sa ma fac cat usa :P ) :pup:

Apropo de oala , si a mea e stropita in toate partile si zau ca nu o pot curata ca lumea :x aveti careva idee cu ce e poate curata frumos :clipocit:

Avatar utilizator
rozbonbon
Incepator
Mesaje: 42
Membru din: 18/11/2008 01:38

Mesajde rozbonbon » 16/02/2009 10:18

Azi am facut Pasticio si un tort.
De la tort nu am (inca) poze, nici sectiune de la Pasticio.
Fişiere ataşate
pasticio2.JPG
pasticio2.JPG (42.83 KiB) Vizualizat de 3336 ori
pasticio1.JPG
pasticio1.JPG (52.54 KiB) Vizualizat de 3336 ori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 16/02/2009 10:32

de cand nu am mai trecut pe aici se pare ca am pierdut multe minunatii :buuun: :buuun:
Alina felicitari =D> =D> totul arata delicios :buuun: ...de aranjament nu mai zic....
Lia numai cu bunatati i-ai delectat pe ai tai :buuun: :buuun: ....eu as fi vrut cateva sarmalute..tare apetisant mai arata :roll:
Yafa si meniul tau primeste =D> =D> =D> mele :flower: :flower:
sunteti adevarate furnicute =D> :hug:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 16/02/2009 10:49

Vad ca toata lumea saliveaza pe aici :P :P

Am mancat deja si rezist destul de bine :P mai la toate,dar saramura de peste ma cam tenteaza si as manca un peste si cu ochii =))
Cara ,Leila m-ati facut sa rad :P mai ales faza cu frisca de pe tort(cara) am citit-o de 2 ori ca sa ma tavalesc mai tare de ras =))
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 16/02/2009 11:02

multumesc Lory si te asteptam si pe tine cu noi retete.....mai ales ca Lia mi-a spus de bors de bors :wink: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 17/02/2009 08:10

Pai...cum am facut eu saramura...foarte repede ca ne era foame! Am taiat burta de crap felii cam de 4 cm si le-am rumenit bine in ulei dupa care le-am pus intr-o cratita. Cand era ultima sarja la prajit in tigaie am incalzit apa pana aproape de fierbere (la 1 kg de burta de crap a mers 1 l de apa) peste care am pus o capatana de usturoi zdrobita, 2 ardei iuti rosii feliute, o mana generoasa de patrunjel verde tocat, sare si piper. Am rasturnat apa cu de toate in ea peste peste, plus nitel din uleiul de la prajit si am lasat sa asude sub capac vreo 15 minute. :party:
Bucataria salveaza Romania!

http://vorbalilianei.blogspot.com/

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 18/02/2009 07:28

Intrebare de baraj: stie cineva cum se face un chutney autentic?! Am incercat odata , dupa ureche si ce am retinut de la tv, a iestit foarte bun dar as vrea sa stiu cum se face unul adevarat. Multumesc! :flower:

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 18/02/2009 08:06

elena.elena scrie:Intrebare de baraj: stie cineva cum se face un chutney autentic?! Am incercat odata , dupa ureche si ce am retinut de la tv, a iestit foarte bun dar as vrea sa stiu cum se face unul adevarat. Multumesc! :flower:


http://www.videojug.com/film/how-to-make-mango-chutney

:hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 19/02/2009 10:59

Acum doua zile am facut gnocchi de cartofi cu sos ragu`... :buuun:
Fişiere ataşate
Gnocchi cu sos ragu`2.jpg
Gnocchi cu sos ragu`2.jpg (40.1 KiB) Vizualizat de 3181 ori
Gnocchi cu sos ragu`.jpg
Gnocchi cu sos ragu`.jpg (37.74 KiB) Vizualizat de 3181 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 20/02/2009 12:38

Astazi am facut un pilaf cu legume... :)
Fişiere ataşate
Pilaf cu legume2.jpg
Pilaf cu legume2.jpg (39.6 KiB) Vizualizat de 3170 ori
Pilaf cu legume.jpg
Pilaf cu legume.jpg (34.89 KiB) Vizualizat de 3170 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori