Ce am gatit azi (20)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 04/12/2008 01:08

yammy Elena..ce delicatese... eu am facut o supa de pui , de fapt gaina de casa care a trebuit sa o fierb in kukta 2 ore :x ,felul 2 nimic :wink: - inca nu stiu, aperitiv o salata de vinete, desert placinta(prajitura) cu branza dulce
Elena ....poate mai pozezi si o portie , sa vedem ciupercile si puiul sectionate :roll:

galateea
Bucatar in devenire
Mesaje: 307
Membru din: 17/12/2007 07:51
Localitate: Constanta,Romania
Contact:

Mesajde galateea » 05/12/2008 01:09

Am lipsit ceva vreme de acasa si activitatea mea gastronomica a fost suspendata .Temporar !
Nu e cazul sa isi faca cineva iluzii ca v-a tine prea mult perioada de relache.Nici nu poate fi vorba.
Mi-am reluat activitatea in acest weekend si acusica am terminat prajitura de post cu Coca -Cola si ness.
Am scris reteta si in cartea de bucate dar, inca nu a aparut ,de aceea ,o voi scrie aici ,pentru cine doreste sa o o faca .
Eu garantez ca e fff.buna si ff aspectoasa.
Deci ,avem nevoie pentru blat de:
250ml Coca-Cola
o cana de zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
6 linguri de ulei
esenta de rom
2 linguri de miere
un pumn de nuci macinate
2 cani de faina
Crema
o cana de zahar
o cana de apa
250gr.nuci coapte si macinate
250 margarina
2 lingurite de ness
Glazura
10 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
8 linguri de apa
50 grame margarina
Mod de preparare
Ptr.blat
Se freaca cola cu zaharul,bicarbonatul,uleiul si celelalte ingrdiente,aluatul obtinut se toarna intr-o tava bine unsa si se da la cuptor la 200grC cam un sfert de ora.Se incearca cu o scobitoare.
Crema
Se caramelizeaza zaharul si se adauga apa si se fierbe totul .Sr face proba de fir(adica se ia pe degete crema si daca se formeaza un fir ,dupa ce am presat-o intre ele,inseamna ca e ok).Se raceste si se adauga margarina batuta si ness-ul.
Glazura
se amesteca zaharul pudra cu cacaoa praf intr-un vas.
Separat se fierbe apa cu margarina si cand aceasta clocoteste se toarna suvoi peste zahar si cacao amestecandu-se energic.
Se monteazaprajitura astfel
Se intinde crema peste blat ,apoi se toarna si se intinde glazura.Se presara nuca macinata sau ciocolata de post rasa.Se taie bucati si se serveste dupa ce a stat cateva ore la rece.POFTA BUNA! :buuun: :roll:
galateea

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 05/12/2008 09:33

pizza meaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :love:
Fişiere ataşate
DSC02733.JPG
DSC02733.JPG (77.66 KiB) Vizualizat de 2706 ori
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 07/12/2008 09:18

am facut ieri si niste paste :sfant:
Fişiere ataşate
DSC02736.JPG
DSC02736.JPG (38.07 KiB) Vizualizat de 2658 ori
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 07/12/2008 09:52

va ofer o fripturica + crtofi l cuptor cu smantana si cascaval
Fişiere ataşate
DSC02740.JPG
DSC02740.JPG (51.28 KiB) Vizualizat de 2626 ori
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 07/12/2008 10:23

:x :x ia sa vedem 8) intai trec pe la elena ca e mai aproape apoi o iau inspre alexya :roll: :roll: :roll:

=D> =D> fetelor arata super :roll: :roll:

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 07/12/2008 10:39

va servesc si eu umilele mele preparate :blushing:

nu am facut poze la supa de" croampe" cu calbasi , iar frigaruia talharului nu e descarcat din aparat :)

:hug: :flower:
Fişiere ataşate
100_8950.JPG
rata dichisita gata de jertfa .....
100_8950.JPG (103.39 KiB) Vizualizat de 2614 ori
100_8948.JPG
pulpite coapte in folie
100_8948.JPG (100.33 KiB) Vizualizat de 2614 ori
100_8900.JPG
pogacele cu jumari
100_8900.JPG (74.24 KiB) Vizualizat de 2614 ori
100_8914.JPG
2 portii de cuib de viespe
100_8914.JPG (69.05 KiB) Vizualizat de 2614 ori

Avatar utilizator
piatralunii
Bucatar in devenire
Mesaje: 644
Membru din: 19/06/2008 08:21
Localitate: Lumea Noua

Mesajde piatralunii » 08/12/2008 05:59

Noa, numai aici nu m-am uitat, Leila. Am stiut io ca nu se poate sa nu faci si ceva dulce!

Eu cu umilul meu talent am facut azi: papricas de pui, ciorba de varza si turta dulce. Nu se compara cu rata, pulpele si cuibul de viespe la care gandesc in secret de cel putin 2 saptamani. :D Si hopa tu cu ele aici in vazul lumii.
Forever Young

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 08/12/2008 10:08

Leila, ne-ai umilit cu atatea bucate! :master: Arata totul grozav, pogacele am si eu in plan pt Craciun ca tare imi plac!
:flower:

lilianacostache
Bucatar in devenire
Mesaje: 620
Membru din: 01/08/2008 07:59
Localitate: Ploiesti
Contact:

Mesajde lilianacostache » 09/12/2008 03:42

Am facut o punere la cale din peste - fuse in premiera si nu am avut curaj sa ma dau cu poza pana nu m-am convins ca merita. Punerea la cale se numeste salata tiganeasca din peste dupa o reteta gasita pe un blog intr-un final eroic si glorios - o cautam de vreo jumatate de an:

-4 bucati de macrou subtirel se taie in 2-3 bucatele fiecare.
Intr-un litru jumatate de apa se pun: o ceasca de otet, ienibahar si piper boabe si foi de dafin. Se lasa la fiert cam 5 minute condimentele, se adauga pestele si se mai lasa 5 minute la fiert. Se scoate pestele, se scurge, se alege de oase si se indeparteaza pielita dupa care se rupe cu mana in bucatele.
Intr-o tigaie se calesc 4 cepe, apoi se adauga 2-3 cutii de rosii taiate, ienibahar si piper de data aceasta macinate, 2 frunze de dafin, o lingurita de sare si ardeii sau bulionul de ardei, boia iute/sau dulce dupa preferinte. Dupa ce s-au facut bine la foc mic se toarna intr-o cratita peste macrou si se lasa pana a doua zi.

A iesit foarte buna, promit ca vin si cu poze la urmatoarea sarja!
Bucataria salveaza Romania!

http://vorbalilianei.blogspot.com/


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori