Ce am gatit azi ( 15)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 03/04/2008 11:23

Thea, vin si eu la masa, ma primesti? :love:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 03/04/2008 11:41

Simona3 scrie:Thea, vin si eu la masa, ma primesti? :love:

Simona cu draga inima , va primesc pe toti , puteti sa aduceti si muuuulti prieteni si facem o masa mare mare :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
elena.elena
Bucatar Sef
Mesaje: 1783
Membru din: 26/09/2007 10:15
Localitate: Montreal, Canada

Mesajde elena.elena » 04/04/2008 11:42

Azi din nou am facut humus, me place foarte mult, in plus cred ca nu are prea multe calorii si e si sanatos. In rest, mancare de post "catolic", fara carne dar cu oua si lactate. Maine sper la o placinta cu mere... :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/04/2008 11:54

Elena si eu azi ca tine .. fara carne dar cu oua dc e cazul si evident cu brinza ca altfel nuse poate :lol:


Nu stiu dc azi sau miine dar precis o sa fac ... o garnitura din frunze de sfecla ( alea groase si carnoase) cu chimion .. se zice chimen sau chimion????? eu inca nu m.am lamurit .. :lol:

si acum o sa ma apuc de framintat o piinica sau poate niste chifle .. sa vad ce imi iese ... poate si una si alta 8)

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 04/04/2008 01:04

se pare ca sunt diferite!

Chimion: Cuminum cyminum
Chimenul: Carum carvi (Caraway)

chimenul e cel de se foloseste ca si condiment, iar chimionul la ceaiuri, dar sunt foarte asemanatoare, de aici confuzia. unul e din europa si unul din asia, asta ar fi diferenta

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/04/2008 01:36

Ioana sa traiesti :flower:

dar stii cum e dc mi.-ai dat un deget iti iau toata mina: in Transilvania se zice insa chimion??? intreb pt ca la mine acasa nu se folosea deci eu il stiam doar din preparatele matusilor mele blajene si intr-un sertaras al memoriei mi-a ramas chimion .. sau pate prionuntau ele gresit ..se poate ...

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 04/04/2008 01:40

azi am gatit paste a`la Crista ( cu dovleac), rulada cu cocos, sarmalute ( care sunt pe foc) si salata de vinete

Cista , sunt delicioase pastele :flower: :flower:
Fişiere ataşate
rulada cu biscuiti si cocos.jpeg
rulada cu biscuiti si cocos.jpeg (37.1 KiB) Vizualizat de 2164 ori
paste cu dovleac si branza topita.jpeg
paste cu dovleac si branza topita.jpeg (31.64 KiB) Vizualizat de 2164 ori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 04/04/2008 01:57

crista, la noi se zice chimen, eu pana aici pe net nu am auzit de chimion. si la bunicile mele, la tara, tot chimen se zice.... atata te pot lamuri.
in unele dictionare sunt date ca si sinonime din cauza asemanarii, deci poate de aici confuzia si folosirea diferita in functie de regiune.

tina, ce faina e rulada si e cu cocos :buuun:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 04/04/2008 02:24

Poate ma lamuriti si pe mine... :? chimenul e acela care se pune pe saratele?
stiu ce e ceva mic care se pune pe saratele si nu imi place gustul lui deloc :lol:
tina ce bine arata rulada ta...ai pus cumva reteta pe aici?

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 04/04/2008 02:55

ce fete harnicute =D> =D> :hug:

Thea, imi place mult orezul cum arata :roll: ..nu am combinat inca orez brun cu cel obisnuit, cred ca este o combinatie buna...nu mai spun de paine -asa pufoasa si crescuta, zici ca este cozonac =D> =D>

Cris , :love: faci niste paste de-ti vine sa mananci monitorul :buuun: :buuun: ... =D>

Simona, :love: ce spor la gatit ai avut =D> si numai bunataturi ai
facut :)

Elena, si mie imi place humusul :buuun: , dar acum, nu am mai gasit naut :( ...buna si placinta cu mere, spor la treba :)

Tina si tu ai fost harnicuta =D> , iar rulada aceea arta super :roll:


astazi am facut si eu paste, dar nu am avut dovlecel sa fac ca ale lui cris :buuun: , asa ca am improvizat ceva
- paste cu legume si cartofi ...
- o supa cu taitei si mult patrunjel
- prajitura cu mere si cafea
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... ea_de_post
Fişiere ataşate
ceva nou si bun !!!.JPG
ceva nou si bun !!!.JPG (49.64 KiB) Vizualizat de 2133 ori
Un dulce simplu dar bun!.jpg
Un dulce simplu dar bun!.jpg (44.89 KiB) Vizualizat de 2133 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori