Ce am gatit azi ( 15)

Exista o reteta de mancare sau de dulciuri la care nu ati putea renunta niciodata? E atat de buna incat cu greu va puteti opri din mancat? Convingeti si pe altii sa-l incerce descriind-o aici.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 03/04/2008 03:35

danieluta, ce bine arata mancarica ta :buuun: ...o dozare perfecta -vitamine si proteine- ..acesta este secretul kilogramelor pierdute :wink: ...felicitari :pup: :hug:


astazi nu am prea gatit cine stie ce :D ...mai aveam mancare de mazare si am facut niste paste la cuptor cu legume...dulce mai avem, cornuri cu rahat...
...pentru maine inca nu stiu :vis: ...deliberam inca :lol:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/04/2008 03:48

paste cu dovlecel si gorgonzola ....


dovlecelul ras pe razatoarea mai are si inabusit in tigaia de teflon cu 1 òingurita de ulei si putina apa in care fierb pastele ( apa e sarata )
adaugam pastele fierte si scurse peste dovlecel si brinza gorgonzola ( se poate inlocui cu brinza topita sau cu brie )

asta a fost tot .. mai usor ca o injectie :lol:
Fişiere ataşate
Immagine 189.jpg
Immagine 189.jpg (40.79 KiB) Vizualizat de 2076 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/04/2008 03:55

cartofi inabusiti cu andive si chimen alaturi de un cremvurst afumat tras la teflon 8)

cartofii taiati felii subtiri cit lama de la cutit ( am mai scris reteta asta cind am facut cartofi cu ardei .. reteta calabreza .. nu gasesc linkul poate am pus.o tot aici la ce am gatit :x )... se pun in tigaia de teflon cu 1 lingurita de ulei si vreo 2-3 linguri de apa rece... cu capacul pus se lasa la inabusit citeva minute bune.. apoi luam capacul si ii amestecam .. dc intre timp nu suna telefonul vor ramine doar inmuuiati si apoi rumeniti .. in alte cazuri or sa fie mai bronzati ( vezi poza) .... cidn am luat capacul si apa a scazut iar cartofii sunt inmuaiti adaugam andiva taiata la vreo 2 cm , sare groasa ca e mai gustoasa si mai lasam sa se rumeneasca ... la final adaugam chimion si stingem focul !! ... dc char nu puteti trai fara ceapa =)) cred ca merge pusa la inceput dar nu ff multa ca strica gustul aromat de andiva si chimion ...
Fişiere ataşate
Immagine 192.jpg
Immagine 192.jpg (58 KiB) Vizualizat de 2070 ori

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 03/04/2008 04:21

Crista mi-ai facut pofta cu pastele , le fac maine ca trebuie sa cumpar dovlecel , si voi pune branza topita :flower: :flower:
si cartofii sunt foarte gustosi :buuun:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/04/2008 04:54

Tina sa nu uiti si sa pui sare ca pe urma nu le mai maninci :P .. apa in care fierb ele + sarea din brinza e indeajuns ... Sopr la treaba sa faci poza !!

Tot asa cu dovlecelul ras mai poti face :
- cu sunculita eventual afumata ( kaizer)
- cu putina smintina
- cu o brinza dulce
- cu ou batut pus la final pe pastele fierbinti ca sa se coaguleze de la caldura lor ( eventual dc chiar e ramine crud il mai treci citeva secunde pe foc .. tigaia cu paste , dovlecel si ou ) dar sa nu il prajesti prea tare ..
- tot cu dovlecel merg ff bine crevetii

Avatar utilizator
stefy
Bucatar
Mesaje: 1179
Membru din: 12/08/2007 05:23
Localitate: genova

Mesajde stefy » 03/04/2008 05:00

Bune pastele :buuun: ,o sa fac si eu pe cele cu zucchine si gorgonzola ca-mi plac mult,fac si eu dar nu am pus combinatia gorgonzola si dovlecel ci altfel de branza,iar gorgonzola imi place mult :hug:
[img]http://
"Nu merita sa plangi pentru nimeni,iar cei care merita nu te vor face sa plangi"

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 03/04/2008 05:05

Stefy cred ca nici eu pina azi .. ... dar e ff buna combinatia ...

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/04/2008 05:55

Cristina...buna mancarica ta, pe ziua de azi... :roll:

Eu am facut azi (dupa reteta ta) ...acum le-am scos din cuptor,miroase de ma inebuneste :buuun: :buuun:
* muffins cu cascaval si crenvusti.
http://www.reteteculinare.ro/forum/view ... _cremvurst
* paste cu sos de rosii -pranz
*piept de pui la gratar cu salata verde- diseara.

Simona3
Bucatar
Mesaje: 1160
Membru din: 13/02/2007 09:27
Localitate: California

Mesajde Simona3 » 03/04/2008 09:10

Ce de bunatati!!!!! :buuun: :buuun: :buuun:
Roxana, am facut si eu ieri french macaroons, ce coincidenta, eu am facut cu nuca si umplute cu dulceata de kumquat sau cu dulceata de caise, si de ciocolata umplute cu crema de ciocolata, au iesit superbe!!
Din pacate inca nu am rezolvat problema cu aparatul foto, daca poti sa pui tu reteta si adaug si eu poze la ea cind reusesc sa le transfer de pe camera foto, OK Roxana?
De fiecare data imi spun ca nu mai fac niciodata, sint asa de bune incit nu rezistam sa nu le mincam pe toate in primele 2 ore !!!
Fara poze, dar asta este ce am gatit eu de luni incoace: peste la gratar cu dovlecei, brocoli si salata de fenel cu grapefruit, caracatita la gratar (steakuri) si baby caracatita la gratar cu usturoi si lamaie, salata verde cu ierburi aromate, ciorba de vacuta cu oase cu maduva, cu ciuperci, fenel, telina, pastirnac, mazare verde, ierburi aromate, morcovi, patrunjei, ceapa, usturoi, tuna sashimi grade crud cu susan, ginger, sos de soia, usturoi si lamaie, pasate cu sos de rosii si french macaroons.
Azi nu mai gatesc nimic ca mai am de ieri, si maine plecam deci nu pot sa las mincare in frigider...
:love:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 03/04/2008 11:17

Crista ce super arata pastele tale - asta e forma care o prefer eu la paste :wink: cu dovlecei o sa incerc si eu dupa ce fac sambata piatza 8)
Cartofi cu chimion :roll:
Nico cand mananci muffins sa te gandesti si la mine :roll:
Simona ce sanatos gatesti , si light :wink:
Eu azi am facut o supa de cocoshel cu taietei de casa(R a mancat 3 portzii :x iar Sonia de 2 ori a cerut azi supa) felul 2 nici nu s-au atins de el :x : pulpele de cocosh doar fierte cu cartofi natur trasi in unt .
Eu am mancat somon la gratar cu orez rosu si orez brun , mazare si broccoli alaturi de o salata de rosii si zeama de la 1 lamaie turnata oe peste. Atasez cateva poze ...
Saptamana aceasta am facut paste cu ciuperci , mazare si rozmarin , am poze doar cu ciupercile , pastele erau ca ale Cristei - la forma ma refer.
Am mai facut 2 paini din 700 de faina , 1 ou , ulei de maslina + apa , lapte , este pt. prima data cand paine a ramas super pufoasa si a 3 a zi :party: sa fie din cauza oului?
Fişiere ataşate
portie somon.jpg
portie somon.jpg (53.56 KiB) Vizualizat de 1977 ori
ciuperci cu mazare.jpg
ciuperci cu mazare.jpg (61.13 KiB) Vizualizat de 1977 ori
paine foarte frageda.jpg
paine foarte frageda.jpg (46.73 KiB) Vizualizat de 1977 ori


Înapoi la “Retete preferate”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori