Casunziei

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/08/2013 07:09

Interesanta combinatie :!: ...cu umplutura de spanac am facut si eu, dar niciodata cu sfecla...
Cred ca am sa incerc varianta ta, ca tare curioasa sunt ce gust au :o

Ma gandesc ca s-ar putea face si o varianta dulce, daca tot se condimenteaza umplutura cu scortisoara...In loc de branza presarata, ii tavalesti prin pesmet prajit amestecat cu zahar ( eventual inca putina scortisoara).

Nu da cu pietre :D ...stiu ca am cam deviat de la reteta traditionala prezentata de tine...Scuze :rugaciune:

:pup: :pup: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/08/2013 08:11

Lucia nu stiu ce sa zic .. scortisoara se pune ( din cite am vzut eu prin retetele citite, nu am mincat pregatita de vreun localnic si pentru simplu fapt ca eu in zona aia nu am fost niciodata dar si pentru ca desi mergi intr-un loc nu e musai sa gateasca exact asa cum crezi, la astia pastele si orezul sunt ca la noi sarmalele (si nu numai) ca fiecare familie face reteta lui ) dar ramine tot pe varianta sarata .

Singura varianta dulce este cea cu miere care se serveste in anumite zone in ajunul Craciunului.
Asta nu inseamna ca daca tu vrei sa incerci nu ai voie =)) =)) Chiar sunt curioasa.

Ei ca si grecii folosesc din cite vad eu scortisoara la retete sarate ( grecii o pun in carne la musaca sau chiftele ) astia o pun in combinatia asta cu sfecla rosie insa la reteta aia de se condimenteaza cu seminte de mac (alea dau oricum dulcele necesar) ....dar cel mai des o folosesc la umpluturile cu dovleac si servesc mereu cu sarat ( parmezan, grana ) .

Dulce-sarat eterna combinatie cu origine medievala care pe aici se mai foloseste inca si chiar foarte des.


Ii fac si polonezii cu umplutura de sfecla rosie dar ii servesc asa "chiori" adica numai fierti si gata =)) =)) sau cel putin asa i-am gasit eu pe net ( ma gindesc ca nu au publicat toti retete neterminate ) :x

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 03/09/2013 11:29

Eu nu am gustat niciodate paste in a caror umplutura a fie sfecla :blushing: insa imi place ideea si cred ca sunt deosebit de frumoase, de interesante si de gustoase in acelasi timp. Imi place cand pregatesti paste si ma bucur de postarile tale... :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/09/2013 09:02

Anto sa le incerci, dupa mine sunt tare buni si cred ca or sa-i placa si lui Antonel. In loc sa le faci cu forma asta indoita poti face ravioli normali taiati cu formele de biscuiti (eu am facut cu alte ocazii si alte umpluturi o data taiati cu inimioara si o data cu forma de bradut la un craciun ).

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 07/09/2013 03:42

crista scrie:Anto sa le incerci, dupa mine sunt tare buni si cred ca or sa-i placa si lui Antonel. In loc sa le faci cu forma asta indoita poti face ravioli normali taiati cu formele de biscuiti (eu am facut cu alte ocazii si alte umpluturi o data taiati cu inimioara si o data cu forma de bradut la un craciun ).


Multumesc! :hug:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori