Eu in general beau doar ceai de plante, teiul fiind pe primul loc, dar beau si menta, rosmarin, ghimbir, karkade ( hibiscus) si daca as putea as bea mereu, in zilele reci de iarna, ceaiul vremurilor trecute, ceaiul anilor '70-'80, ceaiul cu esenta de rom....imi amintesc ca mergeam la patinaj si in vestiarele de la patinuar era un barbat cu o soba de fier si pe plita sobei erau vase mari cu apa fiarta si in sticle de jumatate de litru avea esenta asta de rom....apa fiarta si esenta faceau ceaiul cel mai bun din lume ....zaharul definitiva .
Intram in vestiare sa ne incalzim putin si cumparam cu un leu o ceasca mare de ceai cald care ne incalzea si palmile inghetate si corpul, prindeam viata pur si simplu de la caldura lui...

de ani si ani de zile ma uit
CRista , eu imi amintesc de ceaiul de zahar ars....il beam si eu mereu cand mergeam in tabere, iarna in general ni-l servea la micul dejun....imi amintesc cabanele de la Valea Lesului, Stana de Vale,Poiana Marului si Poiana Brasov unde mereu acelas ceai il beam....parca era aceasi bucatareasa care ne insotea peste tot