Capodopere a'la Lili ( Liada )

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 08:08

Liada scrie:Ma bucur ca iti place :) Deci , primul tort de ciocolata ; blat de pandispan , insiropat . Crema : frisca lichida in care am dizolvat ciocolata. Se lasa la rece o zi dupa care se bate pina se intareste . Iar glazura este cea de la amandine . Simplu dar gustos .

Al doilea tort este cu frisca si mandarine , ceva mai acrisor ca sa contrasteze cu cel de ciocolata .


Ce sunt "margelutele" din care ai facut fluturasul? :?:

Liada
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 07/11/2006 07:25
Localitate: germania

Mesajde Liada » 19/03/2007 08:14

Merci Mona pentru urare :love:
Miha stai ca a trebuit sa ma gindesc la ce bilute te referi ........ Nu sint bilute .
E frisca , pe care am colorat-o , am pus-o intr-o punga si am facut moturi ( bilute ) unul linga altul , cit sa imbrace tot tortul . Simplu :flower:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 19/03/2007 08:23

Merçi, Liada. M-am dezmeticit :P . Multa rabdare ai avut :master:

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 19/03/2007 11:10

Bravo, Liada, f. frumosi fluturasii si torturile =D> :flower: . vreau si eu sa fac un tort de Paste, si m-am ganidt ceva la flori, fluturi, iepurasi, dar cine stie daca o sa apuc sau cum o sa iasa. Suna bine combinatiile de blat si creme, nici nu stiu pe care as alege-o prima.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 19/03/2007 11:20

=D> Felicitari,foarte frumoase torturile! :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/03/2007 07:38

=D> Liada ... imi plac torturile tale iar floarea alba e tare reusita ...

Avatar utilizator
Onna
Bucatar in devenire
Mesaje: 438
Membru din: 10/03/2007 10:23
Localitate: Romania

Mesajde Onna » 20/03/2007 07:58

Foarte frumos Liada! :flower: Floarea alba este intr-adevar deosebita si in contrast cu ciocolata neagra de pe tort e super. =D> Eu cred ca l-as fi lasat asa, numai cu floarea. Si tot ar fi aratat minunat.
Vorbeai de o tehnica speciala pentru fluturasi...poti sa dai mai multe detalii? Iar frunzele le dai o singura data cu ciocolata sau de mai multe ori? Ai mai adaugat ceva in ciocolata alba cand ai topit-o? Scuze... :blushing: sunt cam curioasa. Sa nu te superi. :rugaciune:
Si felicitari pentru rabdarea pentru tortul fluture!
:pup:

Liada
Incepator
Mesaje: 69
Membru din: 07/11/2006 07:25
Localitate: germania

Mesajde Liada » 20/03/2007 06:05

Va multumesc mult pentru laude :blushing: Ma incurajati astfel sa pun mai multe retete pe forum . Sotul a promis ca face pozele :wink:
Roxana , amindoua cremele sint bune , acum depinde ce va place mai mult dulce-dulce , sau mai acrisor . Pot sa-ti scriu reteta de la crema cu mandarine !
Onna , si eu m-am gindit sa-l las numai cu floarea , dar fluturasii erau surpriza ptr. fata mea ! Frunzele le-am imbracat cu cuvertura alba , nu cu ciocolata . Si ajunge daca ungi frunza cu o pensula , doar un strat dar ceva mai gros .
Ptr. fluturasi , am desenat pe o hirtie un fluture , am pus peste hirtie o coperta de plastic, transparenta, de la o carte :D . Am topit cuvertura alba pe aburi si am facut mai intii conturul la fluture. Apoi am combinat cu anumite culori. Trebuie avut grija ca se cam zahariseste ciocolata . In concluzie si colorantul lichid trebuie sa fie caldut.Eu am experimentat cam o saptamina pina au iesit cit de cit pe placul meu .
Acum fug la bucatarie ca am de facut inca 2 torturi . Poate saptamina asta vi le arat si voua :love:

Georgeta B. Chiu
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 30/04/2006 02:23
Localitate: USA

Re: Capodopere a'la Lili ( Liada )

Mesajde Georgeta B. Chiu » 15/04/2007 04:44

Liada scrie:Am reusit sa creez un tort cu fluturasi ! Noroc cu Andreea ca a facut poze , ca eu iar as fi uitat :blushing:



foarte dragut tortul cu fluturasi !!!

Georgeta


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori