Cake pops

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Cake pops

Mesajde antoniah » 06/03/2013 07:42

Seamana oarecum cu niste acadele... :-) In fapt, sunt mici sfere realizate din blat de tort, acoperite cu ciocolata si decorate dupa preferinta cu mici bombonele colorate, cocos sau migdale maruntite. Pentru pregatirea blatului puteti folosi orice reteta doriti (eu am folosit o reteta pe care am gasit-o in caietul bunicii). Daca va ramane din intamplare blat de tort pe care doriti sa il valorificati intr-un fel... desertul acesta poate fi o sugestie. Pentru asamblarea acestui desert aveti nevoie de betisoare din plastic cu lungimea de aproximativ 10 cm. Daca sunteti in preajma unei sarbatori sau a unei ocazii, puteti ambala desertul individual, in pungi mici de cadou din celofan pe care sa le legati apoi cu panglicute colorate.

INGREDIENTE (pentru 15 bucati):

- 200 g blat de tort (dupa preferinta)
- 2 - 3 linguri gem de caise (in functie de consistenta blatului folosit). In locul gemului de caise se poate folosi nutella, crema de branza indulcita, mascarpone etc.
- 200 g ciocolata (se poate folosi ciocolata alba si / sau ciocolata neagra de calitate superioara)
- bombonele colorate, cocos, migdale maruntite, etc (pentru decor)

MOD DE PREPARARE:

- Se pregatesc ingredientele necesare. Blatul de tort se pune intr-un bol si se marunteste foarte bine cu degetele (daca folositi resturi de blat, trebuie sa indepartati portiunile eventual uscate). Eu am folosit un blat pe care l-am pregatit cu o zi anterior si pe care l-am acoperit peste noapte.
- Se adauga 2 - 3 linguri cu gem de caise, in functie de consistenta blatului folosit. Pentru ca blatul pe care l-am folosit sa dobandeasca o consistenta care sa ii permita ulterior modelarea micilor sfere, am adaugat 3 linguri cu gem de caise. Este indicat sa adaugati initial 2 linguri cu gem de caise si sa incercati sa amestecati compozitia (numai daca este necesar se adauga o a treia lingura cu gem).
- Se amesteca foarte bine cu mainile pana la obtinerea unei compozitii consistente, omogene. Din aceasta compozitie se vor modele cu palmele 15 mici sfere (aproximativ de marimea unei nuci mai mici). Ele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o suprafata neaderenta si se lasa la congelator timp de 30 de minute.
- Se topeste in bain-marie (sau in cuptorul cu microunde) ciocolata si separat ciocolata alba.
- Se scot micile sfere pregatite din congelator.
- In fiecare sfera se introduce un betisor de plastic (astfel incat rezultatul sa semene cu o acadea).
- Se trec micile sfere prin ciocolata topita, astfel incat aceasta din urma sa le acopere complet suprafata.
- Se decoreaza dupa preferinta cu bombonele colorate, cocos, miez de migdale dexojite maruntit in prealabil, etc. Se lasa sa se usuce ciocolata fixand betele din plastic pe o ”baza” din polistiren, la distanta unele de altele.
Fişiere ataşate
10 Cake pops.JPG
10 Cake pops.JPG (81.42 KiB) Vizualizat de 4518 ori
09 Cake pops.JPG
09 Cake pops.JPG (86.79 KiB) Vizualizat de 4518 ori
08 Cake pops.JPG
08 Cake pops.JPG (84.82 KiB) Vizualizat de 4518 ori
07 Cake pops.JPG
07 Cake pops.JPG (77.48 KiB) Vizualizat de 4518 ori
06 Cake pops.JPG
06 Cake pops.JPG (78.73 KiB) Vizualizat de 4518 ori
04 Cake pops.JPG
04 Cake pops.JPG (81.26 KiB) Vizualizat de 4518 ori
03 Cake pops.JPG
03 Cake pops.JPG (81.89 KiB) Vizualizat de 4518 ori
02 Cake pops.JPG
02 Cake pops.JPG (97.64 KiB) Vizualizat de 4518 ori
01 Cake pops.JPG
01 Cake pops.JPG (117.23 KiB) Vizualizat de 4518 ori
Ultima oară modificat 06/03/2013 07:54 de către antoniah, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/03/2013 07:54

Gata,nu ma mai joc ... :rusine:

Antonia,serios,cind te opresti sa faci aceste minunatii delicioase? :buuun: :buuun: :buuun:

:master: :master: :master: =D> =D> =D>

:hug: :pup: :hug:

:flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 06/03/2013 07:57

Danieluta scrie:Gata,nu ma mai joc ... :rusine:

Antonia,serios,cind te opresti sa faci aceste minunatii delicioase? :buuun: :buuun: :buuun:

:master: :master: :master: =D> =D> =D>

:hug: :pup: :hug:

:flower: :flower: :flower:


Ne-am distrat cand le-am pregatit (mai ales cand le-am trecut prin ciocolata si cand le-am decorat). =)) Tare mult m-as fi bucurat sa fim mai aproape... :hug: Am inceput sa sper tot mai mult la ziua aceea. :wink: Pana atunci iti trimit pachetel, te pup si iti multumesc! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/03/2013 07:59

antoniah scrie:Ne-am distrat cand le-am pregatit (mai ales cand le-am trecut prin ciocolata si cand le-am decorat). =)) Tare mult m-as fi bucurat sa fim mai aproape... :hug: Am inceput sa sper tot mai mult la ziua aceea. :wink: Pana atunci iti trimit pachetel, te pup si iti multumesc! :hug: :pup: :flower:


...iar eu pina atunci oftez in gol si astept pachetelul virtual... :vis: :hug: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 06/03/2013 08:04

Danieluta scrie:
antoniah scrie:Ne-am distrat cand le-am pregatit (mai ales cand le-am trecut prin ciocolata si cand le-am decorat). =)) Tare mult m-as fi bucurat sa fim mai aproape... :hug: Am inceput sa sper tot mai mult la ziua aceea. :wink: Pana atunci iti trimit pachetel, te pup si iti multumesc! :hug: :pup: :flower:


...iar eu pina atunci oftez in gol si astept pachetelul virtual... :vis: :hug: :pup:


Important este ca pachetelul ajunge intotdeauna... :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 06/03/2013 08:05

antoniah scrie:Important este ca pachetelul ajunge intotdeauna... :hug: :hug: :hug:


...corect! :wink:

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/03/2013 09:47

:D :D faine, gustoase , aspectoase usor de pregatit....Antonia, te intreci pe tine nu alta...arata de mare clasa si sant asa de usor de facut....cat de mult inseamna o prezentare ca de revista la un desert foarte simplu si cat de mult il ridica pe culmile artei....ma :master: :master: :master: in fata ta :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 06/03/2013 11:01

Antonia doamna draga nu ratezi niciodata sa ne impresionezi. :master: Imi plac aceste deserturi foarte mult. Ciocolata :o :buuun: . Voi salva reteta fara ezitare dar le voi face cand sunt doar de una singura :blushing: . Minunate =D> :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 07/03/2013 01:05

Antonia ti-au iesit minunate, ce bucurie trebuie sa fi fost pe Antonel.

:master: :master: :master:

:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 07/03/2013 07:49

mi-a luat Yafa cuvintele din gura "ce bucurie pe Antonel " :party: :party:


Minunate, nu zic usoare ca la ornat nu mai e asa de simplu si nici la pregatirea bilelor care nu trebuie sa fie nici prea moi nici prea tari ... =D> =D>


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 32 vizitatori