Bulgarasi din orez

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Bulgarasi din orez

Mesajde lucia_bp » 28/02/2011 10:22

Am gasit in “ Practic in bucatarie “ o reteta care la timpul acela mi s-a parut a fi interesanta. Iata ca a venit timpul sa o fac si sunt chiar incantata de ce am optinut.
Am pregatit-o de mai multe ori si am servit-o simplu, cu smantana- ca in cazul de fata- si… va pot spune ca este inedita si foarte buna ca garnitura de orez…o garnitura de orez pregatita cu totul si cu totul…altfel.

Indiferent cum o serviti, incercati-o si nu o sa va para rau !!!

Ingrediente:

-1 cana ( 250 ml) cu orez
-2- 3 linguri smantana groasa
-2 galbenusuri
-100 g cascaval ras
-pesmet
-sare
-piper
-nucsoara, optional
-unt
Pentru servit:
-smantana, optional

Preparare:

Clatiti bine orezul ales, de mai multe ori, cu apa rece.
Fierbeti-l al dente in multa apa sarata, apoi lasati-l deoparte circa 30 min, cu capacul pus pe oala.
Scurgeti si condimentati cu sare, piper si nucsoara ( optional), dupa gust.
Modelati bulgarasi de orez, de marime potrivita, cu mainile umezite cu apa.
Treceti-i intai, printr-un amestec cremos format din galbenusuri frecate cu smantana si apoi prin pesmet.
Asezati-i intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet, unul langa altul si presarati uniform cascavalul ras.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 min sau pana ce se auresc frumos.
Serviti-i calzi, cu smantana ( optional) sau ca garnitura.
Fişiere ataşate
CIMG2930.JPG
CIMG2930.JPG (97.46 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2935.JPG
CIMG2935.JPG (88.66 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2936.JPG
CIMG2936.JPG (93.84 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2928.JPG
CIMG2928.JPG (79.55 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2932.JPG
CIMG2932.JPG (91.95 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2931.JPG
CIMG2931.JPG (86.87 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2927.JPG
CIMG2927.JPG (86.69 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2925.JPG
CIMG2925.JPG (115.15 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2924.JPG
CIMG2924.JPG (119.93 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2923.JPG
CIMG2923.JPG (114.42 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2922.JPG
CIMG2922.JPG (106.17 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2921.JPG
CIMG2921.JPG (121.16 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2880.JPG
CIMG2880.JPG (105.87 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2874.JPG
CIMG2874.JPG (128.15 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2872.JPG
CIMG2872.JPG (127.29 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2869.JPG
CIMG2869.JPG (139.86 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2868.JPG
CIMG2868.JPG (94.78 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2866.JPG
CIMG2866.JPG (71.15 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2864.JPG
CIMG2864.JPG (72.84 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2861.JPG
CIMG2861.JPG (88.29 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2860.JPG
CIMG2860.JPG (69.99 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2856.JPG
CIMG2856.JPG (79.8 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2810.JPG
CIMG2810.JPG (53.25 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2808.JPG
CIMG2808.JPG (122.97 KiB) Vizualizat de 10100 ori
CIMG2787.JPG
CIMG2787.JPG (97.86 KiB) Vizualizat de 10100 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 28/02/2011 03:11

mmmmmmmmmmm, Lucica draga ce bun tre sa fie :buuun:
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
anisoara67
Bucatar in devenire
Mesaje: 554
Membru din: 18/10/2009 01:56
Localitate: Cernavoda

Mesajde anisoara67 » 28/02/2011 09:29

Recunosc ca este o reteta inedita pentru mine si arata tare apetisanta :flower:
Felicitari Lucia :flower:
anisoara

vlad
RC Designer
RC Designer
Mesaje: 250
Membru din: 28/06/2005 02:10
Localitate: Iasi, Romania
Contact:

Mesajde vlad » 28/02/2011 09:51

Bun bun bun! Poze foarte reusite!

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 28/02/2011 10:24

:master: :master: :master: :master: :master:
No comment!

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D>
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 28/02/2011 11:01

La varianta asta , cu smantana nu m-am gandit...ceva asemanator ii fac si eu, orez din cel lipicios :? , ....eu pun in interiorul bulgarilor cate un cub de branza mozzarella si le dau prin pesmet si apoi le prajesc...delicioase....le-am facut micute de tot( ceva de genul chiftelelor puitn mai mari) si le-am servit pe post de aperitive ...au avut trecere...chiar nu le-am mai facut demult.....in curand vine ziua jumatatii mele si am sa le pregatesc :) ...un platou cu un mix de aperitive....mersi ca mi-ai reamintit de ele.... :hug: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/03/2011 06:35

alinaraluca2000 scrie:mmmmmmmmmmm, Lucica draga ce bun tre sa fie :buuun:


:hug: :hug: :hug:
:pup: :pup: :pup:
:flower: :flower: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 05/03/2011 12:31

anisoara67 scrie:Recunosc ca este o reteta inedita pentru mine si arata tare apetisanta :flower:
Felicitari Lucia :flower:


Anisoara67, multumesc !

Merita facuta !

Mergi pe mana mea !!!

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/03/2011 06:36

vlad scrie:Bun bun bun! Poze foarte reusite!


Vlad, daca ai ocazia sa-i faci te vei convinge cu cata placere se mananca orezul pregatit in felul acesta.

Multumesc pentru apreciere ! :master: :master: :master:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

cartederetete.ro
Bucatar
Mesaje: 983
Membru din: 15/02/2011 12:06
Localitate: M-Ciuc
Contact:

Mesajde cartederetete.ro » 09/03/2011 10:14

chiar ca e interesanta si inedita si imi place ca sunt facute la cuptor si nu prajite :) :) :)
http://cartederetete.ro


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 22 vizitatori