Budincă de prune și citrice cu cremă de vanilie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Budincă de prune și citrice cu cremă de vanilie

Mesajde laughylau » 16/10/2011 10:53

Reteta originala este o reteta cu ''Reventul sau Rubarba, denumit popular și Rabarbă sau Rabarbară'' care este reteta familiei noastre. Foarte buuuuna!

Ingrediente:
1 kg prune ( cantarite dupa scoaterea samburilor)
3 linguri zahar
sucul de la doua portocale
sucul unei lamai
550 ml apa
180 g gris
6 albusuri

Apoi:
1 l lapte
jumatate baton vanilie sau 3 pliculete zahar vaniliant
8 linguri zahar
6 linguri faina
6 galbenusuri


Se pun prunele taiate in jumatate la fiert (fara samburi) impreuna cu sucurile de citrice si cele 3 linguri de zahar si se fierb 10 minute, dupa care se puen grisul in ploaie amestecand. Se mai fierbe inca 4 minute. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu compozitia calda ( nu foarte fierbinte)


Apoi:
850 ml lapte se clocotesc impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si 150 ml lapte. Se pune apoi (amestecand bine) in laptele care clocoteste si se lasa pe foc mic, mic, pana cand da un clocot. Se prinde de fundul oalei f usor daca nu se amesteca energic si in continuu.

Ambele amestecuri se racesc si se servesc impreuna, la o temperatura mai mica decat cea a camerei ( undeva pe la 14 grade cred ca e perfect =)) )
Fişiere ataşate
Toamna 2011 2 046.jpg
Se pot observa grauntele mici din pastaia de vanilie in crema. Yummy!!
Toamna 2011 2 046.jpg (88.43 KiB) Vizualizat de 1225 ori
Toamna 2011 2 041.jpg
Toamna 2011 2 041.jpg (89.35 KiB) Vizualizat de 1225 ori
Toamna 2011 2 025.jpg
Toamna 2011 2 025.jpg (55.24 KiB) Vizualizat de 1225 ori
Toamna 2011 068.jpg
Toamna 2011 068.jpg (80.88 KiB) Vizualizat de 1225 ori
Toamna 2011 060.jpg
Inainte sa pun albusurile batute spuma, grisul cu prune+ restul.
Toamna 2011 060.jpg (60.17 KiB) Vizualizat de 1225 ori
Toamna 2011 052.jpg
Crema de vanilie.
Toamna 2011 052.jpg (58.75 KiB) Vizualizat de 1225 ori
Toamna 2011 045.jpg
Ultimele prune pe anul acesta cred.
Toamna 2011 045.jpg (59.7 KiB) Vizualizat de 1225 ori
Laura

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/10/2011 03:44

imi place reteta asta =D> =D> =D> =D> .. e salvata,
merge si cu alte fructe evident asa ca ma voi gindi la ea curind :-)

Avatar utilizator
laughylau
Bucatar in devenire
Mesaje: 303
Membru din: 23/08/2011 08:17
Localitate: Copenhaga
Contact:

Mesajde laughylau » 17/10/2011 04:18

:pup: :pup:
E foarte buna... :flower:

Dar... eu , cum am zis, aveam reteta cu revent in loc de prune, si a trebuit sa o adaptez cu citrice pentru un plus de gust acrisor.
combinatia aceea de dulce-vanilat-cremos-laptos cu acrisor-mai texturat-pufos-dulceag e mega-buna!


:peace:
Laura


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori