Budinca de dovleac cu ciuperci

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Budinca de dovleac cu ciuperci

Mesajde flaviadaiana » 09/10/2013 02:13

Ingrediente:
-jumatate de dovleac nu foarte mare
-400 g ciuperci
-ulei pentru wok
-condimente (sare, piper alb, tarhon)

Daca va place foarte mult dovleacul, probabil ca veti vrea sa incercati si aceasta budinca. Mie personal imi place atat de mult ca nu ezit sa-l savurez in orice combinatie. De data aceasta am vrut sa consumam dovleacul si pe post de leguma, nu doar in prajituri si iata ce-a iesit :)
Am folosit o jumatate de dovleac marisor pe care crud l-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Desigur ca puteti folosi ce cantitate de dovleac doriti, aceasta reteta nu este standard.
Am pus dovleacul dat pe razatoare la foc mic intr-o cratita incapatoare cu putin ulei pentru wok. Nu este nevoie sa folosim foarte mult ulei pentru ca si dovleacul are uleiul sau si isi va mai lasa si el.
Va fi nevoie sa amestecam cu o lingura de lemn din cand in cand ca sa nu se prinda si ca sa se pregateasca repede.
Intre timp am pregatit ciupercile – adica le-am curatat si le-am sectionat in felii subtirele cu tot cu o parte din piciorus.
Cand dovleacul a inceput sa-si lase zeama, am adaugat si feliile de ciuperci in cratita. Am mai amestecat cu lingura pret de cam 7 minute pentru a se pregati si ciupercile. Nu este nevoie sa lasam amestecul mai mult timp pe foc fiindca dovleacul fiind fierbinte, practic va inabusi ciupercile.
Cand a fost gata am adaugat sare dupa gust, un praf de piper alb si tarhon.
Se serveste alaturi de preparate picante, salate sau muraturi.
Fişiere ataşate
359.jpg
359.jpg (90.98 KiB) Vizualizat de 1629 ori
361.jpg
361.jpg (85.38 KiB) Vizualizat de 1629 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 09/10/2013 03:28

Trebuie sa fie foarte buna! :hug: :flower:

Am o rugaminte privind postarile urmatoare. Conform regulamentului, nu e permisa postarea cu link-uri de site-uri inscriptionate pe ele. Poti in schimb pastra un watermark cu titlul site-ului sau un pseudonim de al tau cunoscut (ex: "Gatitul e o joaca") :peace:
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/10/2013 04:40

Trebuie incercata combinatia...imi place si dovleacul si ciupercile :roll: :buuun: =D> =D> =D>

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 10/10/2013 08:30

Multumesc, Lucia. E foarte aromata, deci daca iti plac mancarurile aromate, cred ca iti va placea si budinca.

Ok, Adi. Am bagat la cap :o

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 11/10/2013 08:01

=D> =D> =D> =D> =D> =D>
...felicitari pentru reteta =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 11/10/2013 08:12

Imi place dovleacul, imi plac ciupercile :P deci......ghici , ghicitoarea mea :wink:

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 12/10/2013 03:04

Multumesc, fetelor.
Acum sper sa va placa si budinca :P :hug: :hug:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 13/10/2013 12:12

Cand am vazut pulpa de curcan, mi-a atras atentia aceastea budinca. :) Ma bucur ca ai postat si reteta asta, pentru ca e f interesanta.

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
flaviadaiana
Incepator
Mesaje: 139
Membru din: 14/08/2013 03:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde flaviadaiana » 13/10/2013 07:19

Multumesc, intr-adevar e ceva diferit si destul de versatil zic eu :pup: :hug: :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 13/10/2013 11:05

imi place mult dovleacul si eu il folosesc mult in retete sarate asa ca trec reteta pe lista , mersi :master: =D> =D>
claudia


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori