Budinca de alac (grâu spelta) cu dovlecei

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Budinca de alac (grâu spelta) cu dovlecei

Mesajde nicoleta64 » 04/09/2013 11:03

Ingrediente:

*1 pahar 250 ml. alac fiert (grâu spelta)
1 ceapa mica
2 dovlecei
1 ou
3 triunghiuri de branza topita
2 linguri de branza rasa Grana, Parmigiano
patrunjel sau fire verzi de arpagic (facultativ )
sare ,piper
* eu am folosit alac bio decojit

Mod de preparare:
Se rade sau se taie felii subtiri dovlecelul. Se caleste cu ceapa tocata marunt in tigaie cu putin ulei. Dupa 2-3 minute se pune alcul fiert. Se amesteca totul bine , se mai tine pe foc maxim 5 minute. Se trage de pe foc, se pune branza topita (sau feliata) , se amesteca pana se topeste bine . Se pune in compozitie oul si grana/parmigiano si verdeata dupa gust. Compozitia se pune intr-o forma unica sau mai multe mici , unsa cu unt si tapetata de pesmet sau faina. Se coace in cuptorul incalzit la foc mediu ,circa 25-30 minute ,pana cand face o crusta aurie deasupra.
Fişiere ataşate
budinca_cu_alac_si_dovlecei.jpg
budinca_cu_alac_si_dovlecei.jpg (119.31 KiB) Vizualizat de 1245 ori
Ultima oară modificat 04/09/2013 11:11 de către nicoleta64, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/09/2013 11:10

ce bine ca ai scris reteta Nico :hug: :hug: :hug: eu de data asta nu am mai gasit alacul asta dar o sa l mai caut ca e musai sa imi mai iau .. bun rau de tot :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

vreau sa fac budinca ta .. sa nu uiti sa o salvezi in cartea de bucate ca e mai usor de gasit in viitor :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 04/09/2013 01:45

inca nu am auzit de graul asta dar am sa il caut ca tare arata bine , felicitari Nico :master: :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/09/2013 01:54

Claudia in italiana ii zice farro, sigur l-ai vazut la alimentara poate chiar l-ai gatit ... Se gaseste in 2 locuri_
- in pungute la raionul cu cereale, seminte de toate felurile, nuci si alune .. si in general asta trebuie tinut la inmuiat (de aici e bine sa alegi farro perlato)
- in cutii de carton la raionul cu orez si asta de obicei se fierbe mai rapid

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 04/09/2013 02:54

Cris ...am pus reteta ... :peace:

Claudia ti-a raspuns deja Cris... :wink:

in Ro se gaseste cred doar la mag de produse naturale

Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 04/09/2013 02:56

mersi Nico :hug:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 04/09/2013 04:31

Vai ce bine arata! :buuun: :buuun: :buuun:

Eu sunt innebunita dupa grau. Nu cred ca am mancat niciodata alac, dar imi imaginez ca are un gust mai pregnant ca al graului procesat, deci sigur mi-ar placea. Reteta asta o pun pe lista (alaturi de Zuppa inglese :) ).

:flower: :flower: :flower:
Imagine

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 04/09/2013 04:47

Reteta e de incercat. Am 2 cutii de "farro" de la Valfrut... si nu stiam cum sa le consum. Am incercat in salata dar nu imi place.
"taliencele" eu am gasit arac (farro) la raionul de conserve, e deja fiert in conserva , de la Valfrut...

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 04/09/2013 05:00

ce bine arat portioara asta ,e ceva deosebit ce vreau sa incerc si eu

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 04/09/2013 06:42

Nico,iti multumesc ca ai scris reteta!!! :hug: :hug: :hug: :pup: :pup: :pup:

:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator