Briose "Padurea Neagra"

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Briose "Padurea Neagra"

Mesajde carmenica » 31/05/2012 11:30

Briose cu crema ganache,frisca si cirese!

Ingrediente:

briose:
3 oua
100 ml unt topit
200 g faina
6 linguri zahar pudra
2 linguri cacao
50 g ciocolata amaruie
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita bicarbonat
7-8 cirese tari
un praf de sare

crema ganache:
100 g ciocolata amaruie (peste 55% cacao)
50 ml frisca lichida

ornare:
300 g frisca lichida
1 plic intaritor frisca
o lingura zahar pudra
ciocolata amaruie
zahar tos
cirese


Pregatire:

briose:
Ciresele le-am spalat ,scos samburii si taiat marunt.
Albusurile in care am pus un praf de sare ,le-am batut spuma cu 4 linguri de zahar pudra si zaharul vanilat.
Galbenusurile batute spuma cu 2 linguri de zahar pudra,le-am amestecat cu faina alternand cu untul topit ,am adaugat bicarbonatul stins cu putin otet, ciresele taiate marunt,cacaua si ciocolata topita,apoi am turnat usor peste albusuri si amestecand de jos in sus.
Am uns forma de briose cu putin unt topit,am umplut fiecare lacas doar 3/4 ,apoi briosele le-am copt in cuptorul (preincalzit) 20 de minute.
Dupa ce le-am racit 10 minute,le-am scobit cu o lingurita si le-am umplut cu crema ganache.

crema:
intr-un vas asezat la bain marie,am topit ciocolata,apoi tragand vasul de pe foc am amestecat-o cu frisca lichida.

ornare:
Am batut frisca bine,i-am adaugat intaritorul si zaharul pudra,apoi cu un poche cu dui am ornat deasupra brioselor .Deasupra fiecaruia,am asezat cate o cireasa scaldata in ciocolata topita si presarata cu zahar tos.
Am presarat cu ciocolata amaruie data prin razatoare.
Fişiere ataşate
briosa PN15.JPG
briosa PN15.JPG (77.91 KiB) Vizualizat de 4880 ori
briosa PN17.JPG
briosa PN17.JPG (84.78 KiB) Vizualizat de 4880 ori
briosa PN11.JPG
briosa PN11.JPG (78.95 KiB) Vizualizat de 4880 ori
briosa PN7.JPG
briosa PN7.JPG (67.84 KiB) Vizualizat de 4880 ori
briosa PN6.JPG
briosa PN6.JPG (90.69 KiB) Vizualizat de 4880 ori
briosa PN5.JPG
briosa PN5.JPG (80.11 KiB) Vizualizat de 4880 ori
briosa PN2.JPG
briosa PN2.JPG (89.74 KiB) Vizualizat de 4880 ori
Ultima oară modificat 03/07/2013 06:27 de către carmenica, modificat 1 dată în total.
Imagine

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 31/05/2012 05:43

...cred ca sunt foarte bune =D> =D> =D>
Frumoasa prezentare :master: :master: :master:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 01/06/2012 07:42

multumesc mult ! :master:
au fost bune :buuun: ,asta o stiu de la baietii mei care imi tot sustrageau cate o briosa in timp ce eu "pozografiam " :P
Imagine

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/06/2012 08:26

Ingenioasa metoda de a le umple... =D> =D> =D>

Cred ca s-au terminat repede, repede...

Delicioase :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/06/2012 11:21

Voi in R spuneti briose, noi le numim muffins.....numele nu are importanta....gustul, frumusetea, simplitatea sant cele care spun totul.....imi plac =D> =D> :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 01/06/2012 03:41

frumoase si gustoase sant mereu briosele astea,prezentarea minunata!!! :master: :master: :pup:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 01/06/2012 10:21

trebie sa fie tare bune imi lasa gura apa ador ciocolata felicitari :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 02/06/2012 11:59

:master: multumesc pentru aprecieri !
Imagine

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/06/2012 12:08

MINUNATE :buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 03/06/2012 01:19

Aspectoase si delicioase cu o asemenea umplutura! =D> :buuun: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 39 vizitatori