Branza de vaca ( reteta rapida)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Branza de vaca ( reteta rapida)

Mesajde pupi » 22/06/2009 11:51

Am vazut ca nu este postat aici modul asta de a prepara in casa branza de vaci( metoda rapida). Multumesc Meliadei si lui Yafa pentru indicatii. Pana nu demult nici nu am stiut ca se poate face branza si asa cum am sa o postez aici.... de regula foloseam metoda veche http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... asa_-4062/. Deci sa nu ma mai lungesc cu vorba si sa trec la treaba , va impartasesc si voua rodul muncii melede doua ore:

3 si jumatate litrii de lapte
6 linguri de smantana( groasa si din comert)
6 linguri de iaurt simplu
1 lamaie mijlocie( samburii scosi)


Am pus laptele la fiert si in momentul cand s-a format spuma pe lapte am inceput sa adaug, tot una cate una, cate o lingura de smantana si de iaurt, pana am terminat cele 12 linguri de toate. Desigur, am amestecat mereu in lapte.Apoi am adaugat zeama de la o lamaie , amestecand mereu, am inchis ochiul de la aragaz si am lasat asa . Dupa 3-4 minute a inceput sa se aleaga zerul de branza, am mai lasat circa 20 de minute in cratita in care a fiert laptele , dupa care am strecurat printr-un saculet de tifon. Am pus la scurs si mi-=a iesit o branza tare cremoasa, dulce, si deloc seaca. A iesit exact 750 gr branza.
Fetelor inca odata va multumesc ptr idea asta , asa mi-ati salvat o gramada de timp si sa nu va mai spun ca branza s-a si terminat rapid....am folosit-o la aperitive ptr father"s day :hug: :hug: :hug:
Fişiere ataşate
0lpt16.jpg
0lpt16.jpg (30.29 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt15.jpg
0lpt15.jpg (27.17 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt13.jpg
0lpt13.jpg (33.79 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt12.jpg
0lpt12.jpg (36.68 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt11.jpg
0lpt11.jpg (24.4 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt10.jpg
0lpt10.jpg (33.32 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt09.jpg
0lpt09.jpg (28.89 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt08.jpg
0lpt08.jpg (26.57 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt07.jpg
0lpt07.jpg (31.09 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt06.jpg
0lpt06.jpg (23.72 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt05.jpg
0lpt05.jpg (35.77 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt04.jpg
0lpt04.jpg (47.37 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt03.jpg
0lpt03.jpg (59.43 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt02.jpg
0lpt02.jpg (52.02 KiB) Vizualizat de 4140 ori
0lpt01.jpg
0lpt01.jpg (23.63 KiB) Vizualizat de 4140 ori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 23/06/2009 12:29

Ti-a iesit super branzica si cu siguranta a fost si bunuta de s-a papat toata asa repede.
=D> =D> =D> =D> =D> =D>
:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/06/2009 09:36

Mersi inca odata si tie si Meliadei ptr info.
Da , branza a iesit tare buna, cremoasa si deloc uscata, metoda tare rapida. Daca stau bine si ma gandesc ajung la concluzia ca multe taranci in piata la Arad , vand branza facuta dupa metoda asta. Se poate repera metoda prelucrarii branzei dupa gustul ei si desigur si consistenta ei. :hug: :hug:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 13/07/2013 02:01

Am reusit in cele din urma sa fac branza de vaci. :party: :party: :party: :party:

Am mancat pana mi s-a facut rau, la propriu. :P :P E o metoda f rapida si usor de facut, chiar si de catre cei care incearca asta pentru prima oara (asa ca mine).

Dovada, mai jos :) (sunt foarte mandra de isprava, asa ca nu aveam cum sa nu o pozez. Am aratat-o si tuturor neamurilor, de altfel) :P :P :P
Fişiere ataşate
IMG_9193.jpg
IMG_9193.jpg (74.13 KiB) Vizualizat de 2617 ori
IMG_9201.jpg
IMG_9201.jpg (53.9 KiB) Vizualizat de 2617 ori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 13/07/2013 02:25

nu stiam de reteta asta si mama nea face branza de vaci dat nu asa mi se pare mult mai usor am sa o incerc ca imi place mult branza cu smantana si mamaliga :wink: PUPI =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 13/07/2013 05:13

Cla,felicitari pt. reusita,ti-a iesit f.f. bine! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/07/2013 06:16

Cla, ma bucur mult ca ai facut branzica si ti-a reusit. Personal , imi place foarte mult branza facuta sub forma asta...rapid si bun. Ma bucur ca ti-a placut si sper sa o mai faci. La noi in casa se face aproape saptamanal, santem mari mancatori de branza cu smantana si/sau fara mamaliga.
Chiar sant curioasa cat ti-a iesit( normal doar in cazul in care ai cantarit produsul final) :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/07/2013 06:18

Claudia, ma bucur ca iti place. Se face foarte usor si e tare buna.
Eu faceam branza in stilul ala vechi mai demult. De ani de ziel am renuntat la idea aia pentru ca metoda asta este mult mai rapida si se poate folosi si lapte de la alimentara. La metoda aialalta , veche trebuia doar lapte de la vaca direct :P .
Sper sa iti placa si tie si gustul si rapiditatea cu care se face :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/07/2013 06:18

Dani :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 19/07/2013 12:16

Este o reteta binevenita, mai ales in acest sezon cand avem lapte din plin.
Bunica facea branza "scoapta" dupa reteta asta. Singura diferenta era ca folosea otet in loc de zeama de lamaie.
:hug: :pup:
MIKI


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori