Bors cu perisoare din dovlecei

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Bors cu perisoare din dovlecei

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:04

Ai nevoie de:
-o legatura zarzavat pt. supa
-1 ardei
-o ceapa
-3 rosii
-o cescuta cu orez
-cca 400ml bors
-o legatura patrunjel
Pt. perisoare:
-un dovlecel
-200g branza de vaca
-2 oua
5 linguri gris
-sare
-o legtura marar
Cum procedezi:
Zarzavatul se spala, se curata si se toaca ( cu cutitul sau robotul).Se pune la fiert in 3 l apa cu sare.Ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul tocat si el se pun peste 15'.Intre timp se oparesc rosiile, se curata de pielita si se toaca marunt. Se pun sa fiarba separat cu foarte putina apa.
Se pregatesc perisoarele:
Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare ( fara seminte-dovlecelul, bineinteles).Se sareaza si se pune la scurs intr-o strecuratoare.Se mixeaza branza cu ouale, sarea, grisul si mararul. Se scurge bine de zeama dovlecelul ras( se stoarce in pumn, nu stiu alta metoda) si se amesteca si el cu branza. Se formeaza perisoare care se dau prin faina ( sunt de fapt un fel de papanasi sarati cu dovlecel in ei). Dupa ce s-au facut toate perisoarele se pun la fiert impreuna cu zarzavatul . Tot acum se pune si orezul. Cand sunt toate fierte se pun si borsul si se potriveste de sare. La sfarsit se pune verdeata
Ultima oară modificat 11/09/2008 11:07 de către miha1950, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:05

Ingredientele
Fişiere ataşate
2007_0806Paste0030.JPG
2007_0806Paste0030.JPG (32.05 KiB) Vizualizat de 5541 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:06

Zarzavatul spalat si tocat se pune la fiert
Fişiere ataşate
2007_0806Paste0032.JPG
2007_0806Paste0032.JPG (35.22 KiB) Vizualizat de 5539 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:08

Dovlecelul se rade, se sareaza si se lasa la scurs
Fişiere ataşate
2007_0806Paste0033.JPG
2007_0806Paste0033.JPG (34.78 KiB) Vizualizat de 5536 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:09

Amestecul pentru perisoare
Fişiere ataşate
2007_0806Paste0037.JPG
2007_0806Paste0037.JPG (38.54 KiB) Vizualizat de 5533 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:10

Perisoarele pregatite
Fişiere ataşate
2007_0806Paste0038.JPG
2007_0806Paste0038.JPG (31.29 KiB) Vizualizat de 5529 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:10

Ciorbita gata
Fişiere ataşate
2007_0806Paste0041.JPG
2007_0806Paste0041.JPG (46.83 KiB) Vizualizat de 5527 ori

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 11/09/2008 11:11

Si in farfurie
Fişiere ataşate
2007_0806Paste0045.JPG
2007_0806Paste0045.JPG (37.98 KiB) Vizualizat de 5526 ori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 11/09/2008 11:16

:roll: :roll: sambata va sta borsul in farfuria mea :wink:

arata super =D> =D> , am sa o incerc cu aceste perisoare.

daca as folosi bors de la pliculet ? zau pe aici nu gasesti un bors ca lumea :x

Avatar utilizator
miha1950
Bucatar Sef
Mesaje: 1845
Membru din: 14/12/2005 10:54
Localitate: Maramures
Contact:

Mesajde miha1950 » 12/09/2008 07:44

Borsul din pliculete este f. bun-mai alea :Secretul gustului" Eu nu-l folosesc acum pt. ca are si sare!
Mi-am facut eu bors, si a iesit minunat.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori