Bannock( painea bastinasilor canadieni)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Bannock( painea bastinasilor canadieni)

Mesajde pupi » 22/04/2013 03:37

Poporul Aboriginal ( bastinasii canadieni) care traiau in prerie , in partile din vestul Canadei consumau mult carnea de bivol iar pielea o foloseau pentru confectionarea imbracamintii , a corturilor etc.
In centrul Canadei, tribul Ojibwa consuma orezul salbatic pe care il culegeau din apele din Ontario si Manitoba, lasand la uscat in prealabil dupa care il prajeau.
Popoarele care faceau comert cu blanurile cand au venit in contact cu poporul Aboriginal( bastinasii canadieni) au introdus acestora o paine asemanatoare sconurilor Scotiene. Aceasta paine a devenit cunoscuta rapid sub numele de Bannoclk.
Bastinasii coceau painea asta pe pietre foartre fierbinti puse alaturi de un foc mare sau pe carbuni aprinsi.
Normal ca se poate coace si in cuptor. :P :wink:
Cum eu am facut doar o jumatate de portie am sa o postez sub forma asta.
Reteta se poate dubla daca va place.


2 cupe de faina ( 290 gr)
1 lingurita de zahar
praf de sare
1 lingura de praf de copt( mie mi s-a parut cam mult ...s-a simtit la gust, dar daca nu punem atata , painea nu va creste asa cum trebuie)
500 ml lapte ( eu am folosit lapte de cocos pentru ca am vrut sa o fac de post)


Faina, zaharul , sarea si praful de copt se combina. Se adauga incet laptele, se amesteca cu o furculita pana se omogenizeaza. Daca aluatul pare prea sfaramicios se mai poate adauga TOT caste O LINGURA de lapte, nu mai mult si se framanta pana obtinem un aluat bun de intins( circa 3 minute) . In cazul in care painea se coace in cuptor, se aranjeaza aluatul sub forma unui disc cu grosimea de 1,5 -2 cm.
Se aseaza intr-o tava bine unsa cu ulei, se inteapa toata suprafata ei cu furculita si se coace in cuptorul preancalzit la temperatura de 350 F ( 180C) pentru 20-30 de minute.
Se serveste cu "Three sisters soup" sau cu ce va place( mie imi place prajita cu branza topita deasupra).
Daca doriti sa pregatiti painea pe carbuni incinsi, aluatul se intinde, se taie in doua fasii se se infasoara pe cate un bat mai gros si lung de 1 metru. Se aseaza pe gratar deasupra carbunilor si se coc incet, avand grija sa intoarcem mereu betele ca sa nu ardem aluatul.

Prin faptul ca eu am folosit lapte de cocos am facut reteta de post, dar in original se foloseste lapte de vaca, bivolita sau oricare alt lapte.
Fişiere ataşate
021.jpg bannock.jpg
021.jpg bannock.jpg (68.42 KiB) Vizualizat de 2676 ori
022.jpg supa three sisters.jpg
022.jpg supa three sisters.jpg (47.52 KiB) Vizualizat de 2676 ori
018.jpg bannock.jpg
018.jpg bannock.jpg (71.15 KiB) Vizualizat de 2676 ori
017.jpg bannock.jpg
017.jpg bannock.jpg (71.9 KiB) Vizualizat de 2676 ori
014.jpg bannock.jpg
014.jpg bannock.jpg (65.6 KiB) Vizualizat de 2676 ori
013.jpg bannock.jpg
013.jpg bannock.jpg (33.96 KiB) Vizualizat de 2676 ori
011.jpg bannock.jpg
011.jpg bannock.jpg (41.16 KiB) Vizualizat de 2676 ori
008.jpg bannock.jpg
008.jpg bannock.jpg (57.56 KiB) Vizualizat de 2676 ori
007.jpg bannock.jpg
007.jpg bannock.jpg (53.03 KiB) Vizualizat de 2676 ori
006.jpg bannock paine.jpg
006.jpg bannock paine.jpg (85.77 KiB) Vizualizat de 2676 ori
021.jpg bannock.jpg
021.jpg bannock.jpg (68.42 KiB) Vizualizat de 2676 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/04/2013 04:27

Ce painica delicioasa si pufoasa... :buuun:

:master: :master: :master: =D> =D> =D> :flower: :flower: :flower:

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/04/2013 04:33

Specifica aboriginalilor :P . Mi-a placut cu toate ca a avut un gust cam ciudat ( puternic -de praf de copt) ..exact ca si soda bread dar totusi a fost buna...multumesc :hug: :hug: :pup: :pup:

cla
Bucatar
Mesaje: 859
Membru din: 28/06/2005 01:23

Mesajde cla » 22/04/2013 10:42


Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/04/2013 01:32

claudia

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 22/04/2013 04:22


Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/04/2013 08:37

Tare mult ma bucur ca ai postat reteta aceasta de paine (nu stiam ca exista). Cu siguranta am sa o pregatesc si eu. Te pup si iti multumesc. Mult succes la concurs!

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/04/2013 04:43

"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/05/2013 09:33


Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 22/05/2013 09:33



Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori