Aspic cu legume

Ati renuntat la carne, iar retetele vegetariene pe care le cunoasteti sunt cu mult mai gustoase decat cele cu carne? Aici va puteti Împartasi cunostintele in materie de mâncaruri vegetariene si puteti sublinia meritele acestui tip de alimentatie.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
veronica22
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 05/11/2011 10:51

Aspic cu legume

Mesajde veronica22 » 15/03/2013 12:00

Ingrediente:
200 gr mazare verde congelata
5-6 ciupercute proaspete
1 ardei gras rosu si unul galben
1 conserva de porumb
1 morcov
5-6 bucati soia pentru snitel
1 lingura vegeta
2 catei de usturoi
1 plic vege-gel
Mod de preparare:
Mazarea,morcovul si bucatile de soia se fierb in acelasi vas impreuna cu cei doi catei de usturoi si vegeta. Mai intai punem morcovul,apoi cam cand acesta e fiert pe jumatate punem mazarea si bucatile de soia pe care le lasam 10 min si le scoatem sa se raceasca.
Mazarea se stercoara si se pune sub un jet de apa rece.Ciupercile se spala si se fierb in apa cu sare .
In acelasi vas in care fierbem mazarea oparim 3-4 min si ardeii.
Bucatile de soia le-am taiat baghete.Morcovul l-am taiat felii si ciupercile de asemenea.
Am ales ca forma pentru aspic un inel metalic. Din ardei am decupat frunze pe care le-am asezat pe partea de jos a inelului.Pe laterale am pus felii de ciuperci.
Vege-gelul l-am dizolvat cu apa si l-am pus la bain -marie sa se dizolve bine.Pentru gustul meu am pus un strop de otet si putina sare.Am acoperit fundul inelului cu ardeii.L-am lasat cateva minute in frigider la rece sa se inchege.
Fişiere ataşate
SV401140.jpg
SV401140.jpg (96.3 KiB) Vizualizat de 4124 ori
SV401139.jpg
SV401139.jpg (92.32 KiB) Vizualizat de 4124 ori
SV401138.jpg
SV401138.jpg (82.39 KiB) Vizualizat de 4124 ori
SV401135.jpg
SV401135.jpg (87.09 KiB) Vizualizat de 4124 ori
SV401141.jpg
SV401141.jpg (70.3 KiB) Vizualizat de 4124 ori

Avatar utilizator
carmenica
Bucatar in devenire
Mesaje: 512
Membru din: 05/07/2010 08:09
Localitate: Bucuresti ,Romania

Mesajde carmenica » 15/03/2013 12:25

e superb, arata extraordinar =D> =D> =D>
e o reteta de post fantastica :master:
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 15/03/2013 08:34

idea imi place tare mult...rezultatul final de asemenea.... =D> =D> :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 15/03/2013 01:31

subscriu ce ai zis fetele =D> =D>
claudia

balexandra
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 11/07/2013 12:07

Mesajde balexandra » 11/07/2013 12:24

Gelatina nu am inteles cum ati folosit-o ..cand ati dizolvat-o pentru partea de jos ...v-a ramas si pentru partea de sus ..sau cum ,ati mai dizolvat o data cand a trebuit s-o puneti la sfarsit peste legume?Ce fel de gelatina ati folosit ? eu nu cunosc doar aceea alimentara care e intr-un pliculet sub forma de bobite...exista alt fel?...Ce credeti ca se potriveste langa acest aspic ca mancare? ..Ma scuzati de intrebari.sper ca nu v-am suparat

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 20/07/2013 01:51

Arata frumos si festiv aperitivul tau, felicitari! :hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
veronica22
Incepator
Mesaje: 24
Membru din: 05/11/2011 10:51

Mesajde veronica22 » 22/07/2013 10:39

balexandra scrie:Gelatina nu am inteles cum ati folosit-o ..cand ati dizolvat-o pentru partea de jos ...v-a ramas si pentru partea de sus ..sau cum ,ati mai dizolvat o data cand a trebuit s-o puneti la sfarsit peste legume?Ce fel de gelatina ati folosit ? eu nu cunosc doar aceea alimentara care e intr-un pliculet sub forma de bobite...exista alt fel?...Ce credeti ca se potriveste langa acest aspic ca mancare? ..Ma scuzati de intrebari.sper ca nu v-am suparat


Bineinteles ca am dizolvat-o la fel si am turnat-o peste legume.Se poate folosi intr-un final de care gelatina doreste sau are fiecare.
Este un aperitiv,se serveste ca atare,fara nimic altceva,eventual niste grisine pentru a inlocui painea.


Înapoi la “Bucatarie vegetariana”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori