Asparagi cu ciuperci

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Asparagi cu ciuperci

Mesajde angelique » 23/05/2006 08:48

avem nevoie de
500 g asparagi,600 g ciuperci,2 catei usturoi,3 bucati de ansoa,patrunjel,lamaie,putin unt,sare ,piper
se curata asparagi si se fierb in apa saratacam 15 minute,dupa care se scurg de apa si se stropesc cu sucul de la lamaie.Intre timp prajim usturoilu in ulei masline,adaugam ciupercile lasam sa se coaca,saram,piperam si adaugam catre sfarsit untul si ansoa,mai dam un clocot presaram cu patrunjel si servim impreuna cu asparagi .
toate ingredientele
Fişiere ataşate
PICT1060.JPG
PICT1060.JPG (86.06 KiB) Vizualizat de 4398 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 23/05/2006 08:49

asparagi curatati in timp ce fierb
Fişiere ataşate
PICT1061.JPG
PICT1061.JPG (94.74 KiB) Vizualizat de 4397 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 23/05/2006 08:50

ciupercile(eu am folosit ciuperci congelate )
Fişiere ataşate
PICT1062.JPG
PICT1062.JPG (77.48 KiB) Vizualizat de 4395 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 23/05/2006 08:51

ansoa,daca va place gustul puteti pune mai multe
Fişiere ataşate
PICT1091.JPG
PICT1091.JPG (35.89 KiB) Vizualizat de 4393 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 23/05/2006 08:51

si gata,numai bune de mancat!
Fişiere ataşate
PICT1094.JPG
PICT1094.JPG (69.87 KiB) Vizualizat de 4392 ori
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 23/05/2006 09:49

=D> Suna bine combinatia! Nu am mancat niciodata sparanghel... cu ce se aseamana la gust?

:pup:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/05/2006 10:08

angelique, eu sunt innebunita dupa ansoa. As manca cu paine goala toata ziua, asa ca treuie sa fie tare buna combinatia.
nally, eu nu stiu cu ce sa-ti spun ca seamana la gust sparanghelul, dar stiu ca am mancat o data pe munte supa la plic de sparanghel. este foarte putin amarui, nu mult. Se fierbe foarte putin si se mananca garnitura ca fasolea verde, mazarea...
Angeliue, am si eu o intrebare. tu stii ce sunt alea artichokes? ca nu stiu cum se cheama la voi si am o banuiala ca sunt anghinarele pe care le-a pomenit Crista pe undeva. Am auzit de anghinare pe acasa, dar nu am vazut niciodata.

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/05/2006 01:18

hai ca ma bag eu aici ca musca in lapte .. ca si asa am ramas cu gura cascata .. la asparagii astia ( eu ca prostovana inafara de cobimantia lor cu ou fiert sau sa ii bagi in omleta sau risotto nu ma ducea mintea la alta reteta .. ) .Deci Roxana artichokes sunt anghinarea .. ca si asparagii si fenol .. sau cum se cheama pe romaneste sunt bune toate pt femei ca faci pp des si scoti apa in exces . Se dezumfla picioarele ( cica !) ...
Eu era sa ma bat cu al meu sot cind am cumparat-o ca eu vroiam sa o curat asa cum fac astia la tv si el nu si nu sa o curat mai putin dar sa ne mozolim cind mincam ca tb sa rup eu frunza si sa "o rontai partea moale si sa arunc ce era prea tare " :oops: dar e o metoda de curatat in care arunci mai mult de jumatate din anghinare .. si muncesti aiurea dupa parerea mea .. asa ca mai bine o cumperi gata curatata sau in borcan cu ulei si stii pe ce ai dat banii si ca nu te mai murdaresti pe miini.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 23/05/2006 06:16

nally,ii bun sparanghelul asta ,merita sa incerci ,doar ca ai grija sa fie fraged cand il cumperi
roxana,eu zic ca daca iti place ansoa sa pui 6 bucati ca merge la perfectiune,probeaza si anghinarea ca merita,eu is innebunita dupa aia din borcan cu ulei...o bunatate
crista nici mie nu imi place sa cumpar anghinarea si sa arunc mai mult de jumatate,ca sa nu mai vb. de faptul ca risti sa te impungi asa ca prefer ori aia congelati ori pe cei in borcan cu ulei!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 23/05/2006 06:29

fetelor :o nu pricep nimic din ce spuneti :( n-am mancat nici unul dintre..produsele la care va referiti) :o


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori