Ardei umpluti in stil arab ( Fil fil Mahshi)

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Ardei umpluti in stil arab ( Fil fil Mahshi)

Mesajde crista » 26/03/2015 09:40

Ingrediente :

4 ardei grasi
300 gr carne tocata ( de vita )
1 ceapa
4 linguri cu virf de orez
700 ml apa
100 ml suc de rosii cu pulpa de rosii
2 linguri de concentrat de rosii
sare
piper
ulei
patrunjel, marar si putina menta tocate
Cite 1/4 de lingurita din fiecare : chimen macinat, scortisoara macinata, ghimbir praf, coriandru praf, boia, si cite un virf de lingurita de nucsoara praf si cardamon praf

Spalam orezul si il lasam sa se umfle putin in apa pina cind pregatim celelalte ingrediente.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sucul de rosii si concentratul impreuna cu putina sare.
Spalam si apoi taiem capacul la ardei, curatat de simburi .
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata, orezul scurs de apa si condimentele impreuna cu verdeata tocata marunt si putin ulei.
Umplem ardeii cam 3/4 , nu plini caci se mai umfla orezul, punem capacul si ii asezam intr-o cratita cu un pic de ulei, peste ei turnam apa cu rosiile ( fierbinte) si punem totul pe foc sa fiarba la flacara mica, cca 40-45 minute acoperiti cu o farfurie mai mica decit diametrul oalei care sa ii tina doar sub nivelul sosului ( cum se face la sarmalutele in foi de vita). Pina cind orezul s-a umflat si ardeii sunt moi.
Fişiere ataşate
immagine_208.jpg
immagine_208.jpg (55.93 KiB) Vizualizat de 5551 ori
immagine_207.jpg
immagine_207.jpg (91 KiB) Vizualizat de 5551 ori
immagine_211.jpg
immagine_211.jpg (53.21 KiB) Vizualizat de 5551 ori

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 26/03/2015 10:08

Sunt cativa ani buni de cand am fost in vacanta in Africa si in partea de nord am gustat ceva similar (spun similar pentru ca imi amintesc doar aspectul lor si nu cunosc exact compozitia sau reteta aceea). Au fost extraordinar de gustosi iar bucatarul venea personal la masa pentru a se asigura ca mancarea este pe placul turistilor din Europa.

Pe batranul continent reteta este de asemenea apreciata si iubita (cu modificarile de rigoare de la o zona geografica la alta), mai ales in partea centrala a Europei dar nu numai (si bucataria germana pe care eu o indragesc are o varianta absolut delicioasa).

Sunt sigura ca a fost un pranz delicios. Sa va fie de bine iar tie felicitari pentru bunatatile pregatite! =D>

:hug: :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/03/2015 07:00

Da Anto sunt multe retete, ca si la noi fiecare umple cum vrea, inclusiv numai cu orez si atunci ei ii servesc servesc alaturi de friptura in special de pui. Chiar si modul de preparare e f diferit, eu m-am luat dupa un filmulet ca mi-a placut cum ii oparea. Mahsi inseamna legume umplute si se pot umple dovlecei, rosii, sarmalute de toate felurile ....
Gustul insa e deosebit pentru mine care mor de dragul condimentelor astea dar l-a apreciat pina si F care acum se imprieteneste cu mincarea arabeasca .

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 27/03/2015 09:06

Deliciosi ardeii umpluti varianta asta trebuie incercata curand ...brava Crista numai retete inedite :master: :master: :hug:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/03/2015 09:50

Mai ales cu astea arabesti :-))) sigur intr-o alta viata prin partile astea am trait :wink:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/03/2015 10:18

Foarte bune, versatile si apreciate retetele de ardei umpluti! Ne plac si noua foarte mult (+ rosiile umplute, cu aceeasi compozitie)!
MIKI

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 27/03/2015 10:57

De mult nu am facut niste ardei umpluti cu carne ....cat de curand ii fac. :buuun: :roll:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 28/03/2015 12:25

Ce buni trebuie sa fie Crista, mi-ai adus aminte de chiftelutele cu scortisoara si sofran marocane.
Unul din marii bucatari actual spune ca bucataria fara condimente e ca cerul fara stele, trist!
:master: :love:

:hug: :hug:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 29/03/2015 04:17

Miki ca bine zici, si rosiile sunt bune umplute mmmm

Nico acum vezi tu ce condimente pui, insa sunt buni oricum ..

Yafa asa e .. absolut de acord fara condimente nimic nu e . Eu si azi am gatit "arabeste" 8) o sa scriu retetele

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 29/03/2015 06:14

:peace: :peace: :peace:
...felicitari =D> =D> =D> cred ca au fost foarte buni :hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori