Ingrediente :
4 ardei grasi
300 gr carne tocata ( de vita )
1 ceapa
4 linguri cu virf de orez
700 ml apa
100 ml suc de rosii cu pulpa de rosii
2 linguri de concentrat de rosii
sare
piper
ulei
patrunjel, marar si putina menta tocate
Cite 1/4 de lingurita din fiecare : chimen macinat, scortisoara macinata, ghimbir praf, coriandru praf, boia, si cite un virf de lingurita de nucsoara praf si cardamon praf
Spalam orezul si il lasam sa se umfle putin in apa pina cind pregatim celelalte ingrediente.
Punem la fiert intr-o oala apa cu sucul de rosii si concentratul impreuna cu putina sare.
Spalam si apoi taiem capacul la ardei, curatat de simburi .
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata, orezul scurs de apa si condimentele impreuna cu verdeata tocata marunt si putin ulei.
Umplem ardeii cam 3/4 , nu plini caci se mai umfla orezul, punem capacul si ii asezam intr-o cratita cu un pic de ulei, peste ei turnam apa cu rosiile ( fierbinte) si punem totul pe foc sa fiarba la flacara mica, cca 40-45 minute acoperiti cu o farfurie mai mica decit diametrul oalei care sa ii tina doar sub nivelul sosului ( cum se face la sarmalutele in foi de vita). Pina cind orezul s-a umflat si ardeii sunt moi.
Ardei umpluti in stil arab ( Fil fil Mahshi)
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
Ardei umpluti in stil arab ( Fil fil Mahshi)
- Fişiere ataşate
-
- immagine_208.jpg (55.93 KiB) Vizualizat de 6039 ori
-
- immagine_207.jpg (91 KiB) Vizualizat de 6039 ori
-
- immagine_211.jpg (53.21 KiB) Vizualizat de 6039 ori
Sunt cativa ani buni de cand am fost in vacanta in Africa si in partea de nord am gustat ceva similar (spun similar pentru ca imi amintesc doar aspectul lor si nu cunosc exact compozitia sau reteta aceea). Au fost extraordinar de gustosi iar bucatarul venea personal la masa pentru a se asigura ca mancarea este pe placul turistilor din Europa.
Pe batranul continent reteta este de asemenea apreciata si iubita (cu modificarile de rigoare de la o zona geografica la alta), mai ales in partea centrala a Europei dar nu numai (si bucataria germana pe care eu o indragesc are o varianta absolut delicioasa).
Sunt sigura ca a fost un pranz delicios. Sa va fie de bine iar tie felicitari pentru bunatatile pregatite!

Pe batranul continent reteta este de asemenea apreciata si iubita (cu modificarile de rigoare de la o zona geografica la alta), mai ales in partea centrala a Europei dar nu numai (si bucataria germana pe care eu o indragesc are o varianta absolut delicioasa).
Sunt sigura ca a fost un pranz delicios. Sa va fie de bine iar tie felicitari pentru bunatatile pregatite!





Da Anto sunt multe retete, ca si la noi fiecare umple cum vrea, inclusiv numai cu orez si atunci ei ii servesc servesc alaturi de friptura in special de pui. Chiar si modul de preparare e f diferit, eu m-am luat dupa un filmulet ca mi-a placut cum ii oparea. Mahsi inseamna legume umplute si se pot umple dovlecei, rosii, sarmalute de toate felurile ....
Gustul insa e deosebit pentru mine care mor de dragul condimentelor astea dar l-a apreciat pina si F care acum se imprieteneste cu mincarea arabeasca .
Gustul insa e deosebit pentru mine care mor de dragul condimentelor astea dar l-a apreciat pina si F care acum se imprieteneste cu mincarea arabeasca .
- mikirafaela
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2795
- Membru din: 19/01/2013 05:58
- nicoleta64
- Bucatar de talie internationala
- Mesaje: 5421
- Membru din: 31/10/2006 07:16
- Localitate: Italia
- Contact:
Ce buni trebuie sa fie Crista, mi-ai adus aminte de chiftelutele cu scortisoara si sofran marocane.
Unul din marii bucatari actual spune ca bucataria fara condimente e ca cerul fara stele, trist!

Unul din marii bucatari actual spune ca bucataria fara condimente e ca cerul fara stele, trist!




Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 28 vizitatori