Ardei aromati in ulei

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Ardei aromati in ulei

Mesajde nicoleta64 » 24/10/2007 01:36

Ingrediente:
* 4 ardei grasi mari
* 1 ½ litru de otet
* 3 linguri capere (din conserva otet sau sare)
* cativa catei de usturoi
* 8-10 fileturi de hamsii (sub sare sau ulei)
* patrunjel tocat
* oregan proaspat (facultativ)
* ulei de masline (floarea soarelui)
* 1 lingura rasa sare
Cu aceste cantitati umplem un borcan de 1 Kg.Borcanul este bine sa fie din acela cu capac din sticla care se inchide ermetic.

Spalam ardeii,ii taiem si ii curatam inauntru de seminte si filamente,se taie in lungime ,fasii mai mari sau mai mici,de marimea dorita.
Patrunjelul il tocam marunt iar usturoiul il taiem in doua. Intr-o oala punem otetul cu sare,cand incepe sa fiarba punem ardeii ,se tin circa 10 minute,daca sunt carnosi, daca nu ii tinem mai putin.Importanat sa nu se inmoaie prea mult. Ii scoatem,ii punem pe un servet de bucatarie curat,sa se scurga bine,se intorc pe ambele parti .Intre tip preparam borcanele,le sterilizam,introducem in apa fiarta 10 minute,ii lasam sa se usuce bine .. Cand ardeii s-au scurs bine,se pun in borcan. Eventual ,inainte de ai pune in borcan, ii presam putin pe hartie absorbanta de bucatarie.Punem un strat ,deasupra lor punem,patrunjelul tocat,capere, bucatele de hamsii, usturoi, apoi iar un strat de ardei si asa mai departe, alternam cu restul ingredientelor. Din cand in cand, presam in jos ,straturile de ardei. Cand s-a umplut borcanul,turnam ulei deasupra,se inchide etans iar a doua zi daca mai este nevoie adaugam iar ulei,asa incat ardeii sa fie bine acoperiti. Se conserva la loc racoros si uscat. Se vor tine minim 2 saptamani ,inainte de a fi serviti. Din cantitatiile de mai sus, a iesit un borcan de 1 Kg. Se folosesc ca aperitiv sau ca atare.
Fişiere ataşate
8.Se tin minim 2 saptamani,la loc racoros si uscat..jpg
...apoi se pot manca ,ca aperitiv sau simpli
8.Se tin minim 2 saptamani,la loc racoros si uscat..jpg (43.71 KiB) Vizualizat de 3067 ori
7.Cand am umplut borcanul,turnam deasupra ulei,pana se acopera bine ardeii.A doua zi ,daca este nevoie se deschide borcanul si se toarna iar ulei..jpg
7.Cand am umplut borcanul,turnam deasupra ulei,pana se acopera bine ardeii.A doua zi ,daca este nevoie se deschide borcanul si se toarna iar ulei..jpg (50.46 KiB) Vizualizat de 3067 ori
6.Cand ardeii sunt uscati bine de otet,se pune un stratin borcan iar deasupra mici bucatele de hamsii,cateva capere,usturoi ,patrunjel..jpg
6.Cand ardeii sunt uscati bine de otet,se pune un stratin borcan iar deasupra mici bucatele de hamsii,cateva capere,usturoi ,patrunjel..jpg (65.21 KiB) Vizualizat de 3067 ori
5.Avem nevoie de capere din conserva,hamsii conservate in ulei sau  sare,patrunjel tocat,usturoi taiat,cateva ramuri de oregam proaspat(facultativ).jpg
5.Avem nevoie de capere din conserva,hamsii conservate in ulei sau sare,patrunjel tocat,usturoi taiat,cateva ramuri de oregam proaspat(facultativ).jpg (61.64 KiB) Vizualizat de 3067 ori
4.Dupa ce am scos ardeii din otet,ii punem sa se scurga bine,pe o carpa de bucatarie,intorcandu-i pe ambele parti..jpg
dupa ce s-au scurs pe servet,daca vrem, ii mai trecem si pe hartie absorbanta de bucatarie
4.Dupa ce am scos ardeii din otet,ii punem sa se scurga bine,pe o carpa de bucatarie,intorcandu-i pe ambele parti..jpg (55.45 KiB) Vizualizat de 3067 ori
3.Punem borcanele sa se sterilizeze,le introducem in apa clocotita 10-15 minute,apoi se lasa sa se usuce de apa..jpg
3.Punem borcanele sa se sterilizeze,le introducem in apa clocotita 10-15 minute,apoi se lasa sa se usuce de apa..jpg (33.19 KiB) Vizualizat de 3067 ori
2.Punem la fiert intr-o oala otetul cu sarea iar apoi punem ardeii inauntru,se tin max.10 minute daca sunt carnosi.jpg
2.Punem la fiert intr-o oala otetul cu sarea iar apoi punem ardeii inauntru,se tin max.10 minute daca sunt carnosi.jpg (34.05 KiB) Vizualizat de 3067 ori
1.Spalam ardeii,ii curatam de seminte,ii taiem in fasii.jpg
1.Spalam ardeii,ii curatam de seminte,ii taiem in fasii.jpg (60.56 KiB) Vizualizat de 3067 ori

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 24/10/2007 03:39

Interesanta reteta =D> arata foarte bine cred ca si gustul pe masura :flower: :flower:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 24/10/2007 03:41

=D> Interesanta reteta, Nicoleta. Nu am mancat niciodata, dar cred ca trebuie sa fie tare bun. :buuun: O sa incerc si eu :wink:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 24/10/2007 03:46

=D> =D> ce frumos arata :o !!
Nico, nu am pregatit niciodata ardei grasi conservati asa...este o combinatie interesanta...chiar mai facut curioasa, si am s-o incerc....am de toate in casa :) ...mai putin capere :( ...dar nu cred ca este un inconvenient :? ??...
felicitari :flower: :hug: ...si succes :wink: !!

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 24/10/2007 04:56

Combinatia ardei, capere hamsii este preferata mea! Este si condimentul care-l prefer cand comand pizza doar cu mozzarella in plus!
Bravo Nico :flower: :flower: :flower: Este o conserva deosebit de gustoasa si originala!

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/10/2007 05:19

Ma bucur ca va place, asta pentru ca nu este o conserva tipica romaneasca. :) De vreo trei ani, nu i-am facut si vazand ca Adi era preocupat, fiindca in camara nu sunt destule conserve pentru iarna...m-am gandit sa va dau aceasta reteta. :wink:
Mona, poti face si fara capere iar daca iti place aroma de oregan, pune din acela uscat, presara intre straturi. Am pus cel proaspat,ca mi se usuca in ghiveci, eu la gatit folosesc uscat. Soacra mai pune cateodata si busuioc proaspat. Apropo ,de la ea stiu reteta. :hug: :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 24/10/2007 05:58

=D> =D> Nico-gospodina .. cred insa ca Adi ar fii si mai fericit cu borcanele in camara lui =)) =))

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/10/2007 11:04

crista scrie:=D> =D> Nico-gospodina .. cred insa ca Adi ar fii si mai fericit cu borcanele in camara lui =)) =))


:P Este posibil... :) in schimb,trebuie sa se multumeasca doar cu cele virtuale. :wink: :flower:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 25/10/2007 10:35

Nicoleta asta este ceva delicatesa :paguba: felicitari .. cand deschizi borcanul sa te gandesti si la noi :flower:

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 25/10/2007 10:36

:master: :master: :master: Deocamdata ma infrupt vizual :P Poate am sa fac si eu dar nu cred ca o sa-mi iasa asa de bine :)


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori