Anghinare ( inabusita) umpluta cu branza

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Anghinare ( inabusita) umpluta cu branza

Mesajde crista » 24/02/2014 11:17

Am recidivat cu anghinarea pe care o pregatesc de cite ori o gasesc ( proaspata, cu floarea inchisa si de marime potrivita pentru a fi umpluta) insa de data asta innabusita si cu aroma de menta.


ingrediente x2 :

2 flori de anghinare
2 cuburi de svaiter sau alt cascaval* mari cit sa umple golul din centrul anghinarii
2 linguri pesmet si 2 linguri parmezan ras
1 catel de usturoi
menta proaspata tocata
sare, ulei
lamaie

Curatati anghinarea. Taiati tulpina exact ca sa ramina baza dreapta si anghinarea sa poata sta in picioare pe o farfiurie. Tultina nu se arunca toata ci numai partea lemnoasa, restul se curata de coaja externa, fibroasa si se taie in bucati mai mari sau mai mici dupa gust. Bucatile se pun in cratita impreuna cu anghinarea la fiert sau se folosesc impreuna cu zeama in care vor fierbe anghinarile la un risotto.
Curatati petalele externe ale florilor si apoi restul le taiati la jumatate ( adica lasati numai partea carnoasa a petalelor si partea superioara o taiati ( puteti taia inclusiv cu foarfeca de bucatarie dar ideal ar fi cu un cutitas mic, cel incicat pentru zarzavat). Taiati virful anghinarii si cu unealta cu care scobiti si pepenele verde sau dovlecelul sau in lipsa ei o lingurita scoateti partea centrala care este ca un puf. Frecati anghinarea cu o felie de lamiie si o puneti in apa cu zeama de la alte felii de lamaie pina curatati si cealalta anghinare.
Luati fiecare anghinare pe rind si o apasati cu inflorescenta in jos pe un fund de bucatarie, sau bateti intre ele doua flori pina cind petalele se deschid fara sa le rupeti.

Umpleti mijlocul cu cascavalul cuburi si acoperiti totul cu pesmetul amestecat cu parmezan si menta, introducind din acest pestmet si printre petalele externe.

Puneti anghinarea intr-o oala in care sa stea fix, strimt una linga alta si varsati apa pina la jumatatea acestora. Adaugati in apa putina sare, catelul de usturoi si 1 lingurita de ulei.
Acoperiti cu capac si fierbeti pe focul cel mai mic cca 40 min sau pina cind verificind anghinarile sunt moi (adica frunzele externe se desprind cu usurinta)

Daca doriti puneti cratita cu anghinarile inabusite (fara capac) sub grillul cuptorului foarte putin, doar cit s aformeze putina crusta.

Serviti cald.

* eu am folosit cascaval Maasdam dar merge si Emmenthal si Provolone
in functie de marimea anghinarii alegeti si bucatile de acscaval, eu am pus in fiecare 2 cuburi mari cit o nuca fiecare
Fişiere ataşate
immagine_2122.jpg
immagine_2122.jpg (69.47 KiB) Vizualizat de 1711 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/02/2014 05:32

Harnicuto! Imi place si asta... :wink:

:hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/02/2014 05:45

Imi place anghinarea numai la gratar :wink: felicitari varianta asta este in top aici =D> =D> =D> :hug:
claudia

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Anghinare ( inabusita) umpluta cu branza

Mesajde biaskitchen » 24/02/2014 10:19

Crista, arata minunat. Nu am gatit niciodata anghinare proaspata dar acum o sa ma incumet pentru ca ai descris foarte detaliat cum se curata.Multumesc pentru reteta!

=D> =D> =D> :love: :flower: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/02/2014 08:07

Bia dar ai mincat ?? Daca stiai cum se face sari peste comentariul asta eu scriu ca poate e cineva care nu stie, eu nu stiam pina sa vin aici ca in Romania pe vremea mea nu exista .
Asta se maninca cu mina, se rup frunzele incepind dinspre exterior si bagi in gura partea care era spre mijlocul florii, apoi cu dintii razuiesti fiecare petala asa incit sa maninci pulpa, partea moale si lasi partea fibroasa care se arunca... Tot asa pina cind ajungi la mijlocul florii care insa are petalele fragede si moi , efectiv aproape se topesc cind le atingi si partea asta o poti minca si cu furculita . Frunzele externe sunt mai amarui deeee ca anghinarea dar mijlocul este dulce .. combinatia de gusturi este de nota 10-

Este important cu alegi anghinarea, pentru umplut sa fie din cea mai rotunda, mai mare pentru prajit sunt alea mici, alte soiuri adica ... La Bologna exista un soi cu flaore f mica si frageda toata , se pregateste prajit cu usturoi . E coada la trattoriile din zona cind e sezonul lor si toata lumea numai asta comanda.

Cind alegi anghinarea vezi sa nu fie floarea deschisa, deci gaurica aia din mijlocul petalelor sa fie cit mai mica, asa ai siguranta ca e mai frageda.


Vezi ca e bun si daca pui usturoi in fiecare flaore impreuna cu brinza.


Dani asta e chiar inventie personala :-) nu aveam patrunjel si asa ca am pus cele citeva frunze de menta care au supravietuit in balcon .. restul e reteta clasica siciliana

Claudia eu la gratar nu am mincat :-( din pacate nu cred ca merge pe gratarul de pe aragaz..

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 26/02/2014 08:33

crista scrie:Bia dar ai mincat ?? Daca stiai cum se face sari peste comentariul asta eu scriu ca poate e cineva care nu stie, eu nu stiam pina sa vin aici ca in Romania pe vremea mea nu exista .
Asta se maninca cu mina, se rup frunzele incepind dinspre exterior si bagi in gura partea care era spre mijlocul florii, apoi cu dintii razuiesti fiecare petala asa incit sa maninci pulpa, partea moale si lasi partea fibroasa care se arunca... Tot asa pina cind ajungi la mijlocul florii care insa are petalele fragede si moi , efectiv aproape se topesc cind le atingi si partea asta o poti minca si cu furculita . Frunzele externe sunt mai amarui deeee ca anghinarea dar mijlocul este dulce .. combinatia de gusturi este de nota 10-

Este important cu alegi anghinarea, pentru umplut sa fie din cea mai rotunda, mai mare pentru prajit sunt alea mici, alte soiuri adica ... La Bologna exista un soi cu flaore f mica si frageda toata , se pregateste prajit cu usturoi . E coada la trattoriile din zona cind e sezonul lor si toata lumea numai asta comanda.

Cind alegi anghinarea vezi sa nu fie floarea deschisa, deci gaurica aia din mijlocul petalelor sa fie cit mai mica, asa ai siguranta ca e mai frageda.


Vezi ca e bun si daca pui usturoi in fiecare flaore impreuna cu brinza.


Dani asta e chiar inventie personala :-) nu aveam patrunjel si asa ca am pus cele citeva frunze de menta care au supravietuit in balcon .. restul e reteta clasica siciliana

Claudia eu la gratar nu am mincat :-( din pacate nu cred ca merge pe gratarul de pe aragaz..



Crista, multumesc mult pentu explicatii.IMi sunt de folos, nu am cumparat niciodata anghinare cdura,am folosit numai conservata in ulei.
Am salvat toate indicatiile.
Multumesc!
:master: :master: :master:

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Mesajde biaskitchen » 26/02/2014 08:40

Am uitat sa spun ca mi-a placut mult ca ai inlocuit patrunjelul cu menta. Si mie imi place mult menta si de ex. daca pui intr-o salata cateva frunzulite de menta o sa ai un rezultat neasteptat de bun.
:flower: :love:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/02/2014 07:34

:hug: mersi Bia ..

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 27/02/2014 12:27

Iar ma faci sa fiu curioasa ...ai mai postat tu retete cu anghinare, dar inca nu m-am incumentat sa cumpar ( de data acesta confirm ca le-am vazut :D )...Combinatia ingredientelor cred ca este una reusita =D> =D> =D>
...Poate , intr-un viitor, atasezi o reteta / un indrumar, cu poze, la " Sfaturi utile in bucatarie "...cand esti tu dispusa :rugaciune: ...Mie ( si cred ca multora) mi-ar prinde bine sa vad in poze cum se procedeaza la curatatrea / pregatirea anghinarei :pup:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/02/2014 01:32

Lucia o sa incerc, vezi pe youtube cauta dupa carciofi ca asa se numeste anghinarea ca sa-ti faci o idee..


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 37 vizitatori