Aluat frantuzesc

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Aluat frantuzesc

Mesajde Sandra Donaghey » 09/07/2006 10:24

Aluatul frantuzesc este probabil prietenul fiecaruia dintre noi.Nu doar pentru usurinta cu care puteam crea diverse sortimente de prajituri cat si pentru gustul acestuia.Eu una nu ma pricep la fabricarea acestuia..mai degraba fac 1000 de trandafiri din pasta de zahar decat sa stau sa intind cu sucitorul de un milion de ori la el
Zic :master: Doamne ajuta ca exista pe piata si imi ramane doar sa-mi storc creierii cum il dichisesc

:clipocit:
Fişiere ataşate
DSC00410modificat.jpg
Triunghiuri din aluat frantuzesc.Pe triunghiul de deasupra am pus inainte de a-l baga la cuptor alune macinate.Crema este de vanilie si decoratia cu piersici
DSC00410modificat.jpg (56 KiB) Vizualizat de 4525 ori
DSC00102modificata.jpg
Crema de capsuni pe pat de aluat frantuzesc . Decorat cu piersici din compot si menta
DSC00102modificata.jpg (50.3 KiB) Vizualizat de 4525 ori
kiss for you

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 10/07/2006 05:43

Sandra nu pui si retetele de creme?
arata bine felicitari =D>
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 10/07/2006 05:47

Crema este urmatoarea:
400 ml lapte rece
3 linguri rase de amidon alimentar
5 linguri de zahar
vanilie
coaja rasa de citrice
2 oua
3 linguri de unt
Se combina intr-o cratita laptele rece, se dauga zaharul in care s-a amestecat amidonul. Se amesteca toate pana se incorporeaza bine, se adauga cele 2 oua bine batute.
Se pune la foc moderat pana da in fiert…de la primul bulbuc se numara pana la 60 (1 minut exact) …se da la o parte. Se adauga coaja rasa de citrice, vanilia si untul, se amesteca pana untul s-a topit in intregime.
Se lasa partial la racit…dupa care se foloseste ca umplutura pt torturi, éclair, sau alte prajituri.
NOTA: RETETA NU-MI APARTINE ..ESTE A ALTCUIVA
kiss for you

Avatar utilizator
Sandra Donaghey
Bucatar in devenire
Mesaje: 459
Membru din: 09/07/2006 02:40
Localitate: Netherland

Mesajde Sandra Donaghey » 20/07/2006 10:26

Aluat frantuzesc si crema de cocos.
Crema de cocos am facut-o din obisnuita mea crema de vanilie la care am adaugat lichior de cocos si nuca de cocos macinata.
Fişiere ataşate
DSC00509.jpg
DSC00509.jpg (60.86 KiB) Vizualizat de 4449 ori
DSC00510.jpg
DSC00510.jpg (61.03 KiB) Vizualizat de 4449 ori
DSC00511.jpg
DSC00511.jpg (59.25 KiB) Vizualizat de 4449 ori
kiss for you


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 14 vizitatori