Tort aniversar RC - 10 ani

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

stochecimada
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 21/10/2015 12:46

Tort aniversar RC - 10 ani

Mesajde stochecimada » 22/10/2015 12:48

pentru blat:

2 oua
2 linguri zahar
2 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf copt


pentru crema de ciocolata amaruie:

200 gr ciocolata amaruie
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
1 plic gelatina
30 grame zahar pudra

pentru crema de ciocolata cu lapte:

200 gr ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
100 ml frisca batuta
1 plic gelatina

pentru crema de ciocolata alba:

300 gr ciocolata alba
100 ml frisca lichida
200 ml frisca batuta
1 plic gelatina
1 Esenta de vanilie

pentru decor:

150 gr ciocolata amaruie,trufe de ciocolata,rulouri umplute cu ciocolata,frisca,o banda cu bule de aer taiata dupa dimensiunile tortului
<br/><br/> Blat: Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul si incorporam. Punem faina, cacao si praful de copt si omogenizam compozitia.Turnam in forma de copt cu margini detasabile (28 cm diametrul) si dam la cuptor.
Punem blatul pe un platou si montam in jurul lui inelul reglabil pentru tort.
Mousse de ciocolata neagra:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata amaruie rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam,adaugam cele 30 grame de zahar pudra si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata amaruie calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste blat. Dam la rece 20 minute.

Mousse de ciocolata cu lapte:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata cu lapte rupta cubulete sau data pe razatoare. Omogenizam si lasam sa se racoreasca.
Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata cu lapte calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata amaruie. Dam la rece 20 minute.

Mousse de ciocolata alba:Punem frisca lichida pe foc, o dam in clocot apoi o dam deoparte si adaugam ciocolata alba rupta cubulete sau data pe razatoare.Adaugam esenta de vanilie, omogenizam si lasam sa se racoreasca. Punem gelatina intr-un bol, o hidratam cu apa rece apoi o dam la microunde pentru 30-40 secunde. Adaugam gelatina peste compozitia de ciocolata si o incorporam.
Amestecam crema de ciocolata alba calduta cu frisca batuta.
Omogenizam compozitia si o turnam peste crema de ciocolata cu lapte(dar mai oprim putina compozitie pentru imbracarea tortului). Dam la rece tortul, de preferat peste noapte sau macar 6 ore.

Decor:se topeste 150 grame de ciocolata neagra la aburi,o lasam sa se raceasca putin apoi turnam ciocolata peste o banda cu bule de aer(trebuie masurat tortul si banda taiata dupa dimensiunile tortului) si o uniformizam cu cutitul,apoi asteptam sa se intareasca putin pana cand la palpare ciocolata nu se mai lipeste de degete.Crema de mousse de ciocolata alba oprita pentru imbracarea tortului este intinsa pe marginile acestuia pentru ca banda de ciocolata sa se lipeasca de tort),iar urmatorul pas este sa infasuram tortul cu grija si sa il lasam la rece 20 minute,dupa care banda se dezlipeste foarte usor.
Urmatorul pas este ornarea cu frisca,adaugarea de trufe si rulouri umplute cu ciocolata






<br/><br/>
Fişiere ataşate
12042980_973407646045532_2840481481190826571_n.jpg
12042980_973407646045532_2840481481190826571_n.jpg (74.79 KiB) Vizualizat de 1218 ori
11260454_973407582712205_916161999589569572_n.jpg
11260454_973407582712205_916161999589569572_n.jpg (180.21 KiB) Vizualizat de 1218 ori
12047194_973407616045535_4118498720002398786_n.jpg
12047194_973407616045535_4118498720002398786_n.jpg (145.94 KiB) Vizualizat de 1218 ori

Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori