Varianta de iarna a "salamului" de crutoane: cu ciuperci si rosii uscate.
Avem nevoie de:
250 gr. crutoane (eu, dupa ce dau la cuptor crutoanele pana la auriu, le stropesc cu unt moale, asa mi se par mie mult mai bune - acum, in post, le puteti stropi cu margarina de buna calitate)
4-5 ciuperci uscate de as'toamna si rehidratate
6-7 jumatati de rosii tot asa, uscate si pastrate in ulei de masline cu usturoi, piper si alte condimente (e reteta in cartea de bucate - http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... enii-5074/)
o jumatate de cana de supa (de care vreti, legume, pui sau vita - da care aveti la congelator)
o farfurioara de faina
2 oua - dar acum in post se poate renunta la oua, inlocuindu-le cu un pic mai multa supa si faina ("salamul" ramane la fel de ferm, nu se sfarama la taiere)
verdeata (patrunjel mult, dar eu mai pun si tarhon, atunci cand urmeaza sa-l mananc alaturi de carne)
Amestecam totul intr-un bol - pe rand - asa cum se vede in poze si se ruleaza strans intr-un tifon, legam la capete si-l punem la fiert in apa clocotita, cu sare. Lasam asa la fiert 20 de minute dupa care il intoarcem si-l mai fierbem 10 minute.
Il scoatem, lasam un pic sa se raceasca, dar numai atat cat sa-l putem manevra cu mainile fara sa ne ardem. Se indeparteaza tifonul si se poate felia imediat.
In cazul in care vom vrea sa servin "salamul" alaturi de carne, il putem imbraca intr-un strat generos de verdeata (depinde de carnea pe care o aveti in gand...)
E un pic de munca dar, MERITA, va rog sa ma credeti.
"Salam" De Crutoane
Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori
- iuliajewel
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2283
- Membru din: 05/07/2010 12:06
- Localitate: Brasov, Romanica
"Salam" De Crutoane
- Fişiere ataşate
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 026.jpg (72.06 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 046.jpg (95.03 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 050.jpg (82.97 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 042.jpg (69.48 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 032.jpg (55.89 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 028.jpg (88.93 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 026.jpg (66.67 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 018.jpg (53.31 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 015.jpg (62.17 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 014.jpg (63.76 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 009.jpg (99.59 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 007.jpg (103.99 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 006.jpg (89.33 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 001.jpg (80.81 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 033.jpg (58.3 KiB) Vizualizat de 2685 ori
-
- CRUTOANE, CRUTOANE... 048.jpg (72.14 KiB) Vizualizat de 2685 ori
Asa doamna mea
....am sa il incerc si eu .....si daca tot a venit vorba de salamuri de casa , spune-mi salamul sau terina de pui , am inteles ca se poate congela....daca fac asta , pot sa congelez bucata de salam intreaga sau trebuie sa o feliez??? Daca e intreaga si o pun la decongelat cum se comporta??Nu va fi mai apoasa, gen parizer congelat si apoi decongelat
)???
Am de gand sa o pregatesc pentru Paste si nu vreau sa am surprize neplacute......si acum sa revenim la boii nostri....salamul asta de crutoane este super fain, de efect si cum noi mancam multe supe creme , are sa fie o garnitura super faina ....mersi de reteta( tu sti ca eu incerc multe si asta cu siguranta are sa fie pe masa mea)





Am de gand sa o pregatesc pentru Paste si nu vreau sa am surprize neplacute......si acum sa revenim la boii nostri....salamul asta de crutoane este super fain, de efect si cum noi mancam multe supe creme , are sa fie o garnitura super faina ....mersi de reteta( tu sti ca eu incerc multe si asta cu siguranta are sa fie pe masa mea)



- iuliajewel
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2283
- Membru din: 05/07/2010 12:06
- Localitate: Brasov, Romanica
pupi scrie:Asa doamna mea![]()
....am sa il incerc si eu .....si daca tot a venit vorba de salamuri de casa , spune-mi salamul sau terina de pui , am inteles ca se poate congela....daca fac asta , pot sa congelez bucata de salam intreaga sau trebuie sa o feliez??? Daca e intreaga si o pun la decongelat cum se comporta??Nu va fi mai apoasa, gen parizer congelat si apoi decongelat
![]()
)???
Am de gand sa o pregatesc pentru Paste si nu vreau sa am surprize neplacute......si acum sa revenim la boii nostri....salamul asta de crutoane este super fain, de efect si cum noi mancam multe supe creme , are sa fie o garnitura super faina ....mersi de reteta( tu sti ca eu incerc multe si asta cu siguranta are sa fie pe masa mea)![]()
![]()
Draga mea, eu nu am congelat niciodata salamul (terina de pui intreaga), fiindca ii puneam la scoala baiatului - deci il taiam si congelam tot cate doua felii intr-o punga. Nu s-a sfaramat si apa de unde sa lase




Tare imi place ideea, am sa incerc sa-l asociez cu un pic de rasol de vita, cred ca merge foarte fain.
Da stii tu vrabia malai viseaza , abia am plecat de acasa si abia astept sa ma pun din nou pe bucatareala. Poate ,poate ma incumet sa ma pun si pe aici la gatit.

Da stii tu vrabia malai viseaza , abia am plecat de acasa si abia astept sa ma pun din nou pe bucatareala. Poate ,poate ma incumet sa ma pun si pe aici la gatit.



Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com
- iuliajewel
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2283
- Membru din: 05/07/2010 12:06
- Localitate: Brasov, Romanica
yafa scrie:Tare imi place ideea, am sa incerc sa-l asociez cu un pic de rasol de vita, cred ca merge foarte fain.
Da stii tu vrabia malai viseaza , abia am plecat de acasa si abia astept sa ma pun din nou pe bucatareala. Poate ,poate ma incumet sa ma pun si pe aici la gatit.
![]()
![]()
Sa stii Yafa draga ca si eu tot cu vita il mananc de cele mai multe ori (in Cehia insa l-am mancat cu friptura de rata si a fost dementiala






- alinaraluca2000
- Bucatar
- Mesaje: 1209
- Membru din: 11/03/2007 01:58
- Localitate: Baia Mare
- Contact:
- iuliajewel
- Bucatar de elita
- Mesaje: 2283
- Membru din: 05/07/2010 12:06
- Localitate: Brasov, Romanica
-
- Incepator
- Mesaje: 1
- Membru din: 04/03/2012 07:05
- Localitate: Bucuresti
- Contact:
Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”
Cine este conectat
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori