Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Sos Verde/ Picadillo Sau Salsa Verde

Ingrediente

  • usturoi
  • patrunjel
  • ulei
  • sare
  • otet

Mod de preparare

Nu am cautat sa vad daca mai este acest sos super usor pe pagina, dar m-am gandit ca ar trebui sa fie postat si de mine.

e un amestec de usturoi, patrunjel proaspat si ulei, ce se poate pastra cam 10 zile in frigider in varinata finala sau mai bine de 2 saptamani uscat.

Aici in Spania, cel putin in Comunitatea Valenciana se foloseste la aproape orice fel de carne sau peste. e o varianta a clasicului nostru mujdei de usturoi, se poate face mai puternic su mai suav, asta depinzand de cantitatea de usturoi sau ulei.

Cred ca si in tara a inceput sa fie folosita plita in los de gratar/grill. Carnea e taitat in filete mai subtiri decat petru clasicul gratar cu carbuni sau prajit in tigaie, se foloseste o cantitate foarte mica de ulei, deci carnea ve iesi mai uscata, mai ales daca e vorba de pietp de pui sau cotlet de porc fara os. Sau chiar ficat de porc, vita sau berbecut! La peste si fructe de mare, uff, nu va mai zic! Fiert sau fript, e o nebunie!

Deci, sa nu mai batem campii. Eu in bar faceam sosul din 4-5 capatani de usturoi, frunzele de la o mana buna de patrunjel verde si 1 litru de ulei. Puneam totul intr-un recipient mai inalt ca sa nu inceapa sa sara prin jur in momentul in care bagam mixerul cu picior si da-i bataie la viteza mare pana cand se facea totul ca o pasta. In caz ca puneam mai mult usturoi sau patrunjel la sfarsit mai adaugam un pic de ulei, ca sa nu fie prea gros. Un praf de sare si o picatura de otet si gata!

o alta varianta este mixatul fara ulei. Dar se pierde mult in vasul de la blender, chiar daca e profesional si nu are atat de multe canturi ca cel casnic. Dar se amesteca cu ulei atat cat ai nevoie si amestecul fara ulei rezista mai mult timp la frigider, inchis ermetic.

Ce am facut acasa e varianta redusa:) 5-6 catei de usturoi, frunzele de la 5-6 fire de patrunjel, blenderul casnic cu picior ce intra perfect intr-un borcan, ulei, sare, otet (doar o picatura, ca sa mentina culoarea verde!!!) , maxim si gata in 5 minute!

Truc: cozile de la patrunjel le mixam si pe ele dupa ce terminam cu sosul, in vasul de la blender, fara usturoi, pana faceam o pasta, il puneam in biberon si il foloseam pentru decorat ca si un alt sos, doar marginea platoului. Se poate pune si boia de ardei sau ardei uscat. Iese super fain!!!

Ce fel de ulei? Depinde de gust, spaniolii folosesc ulei de masline extra virgin, ce are o culoare mai inchisa si consistenta mierii. Eu pun de floarea soarelui sau de porumb, daca am.

Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Rulada din pulpe dezosate
Bucataras.RO

Rulada din pulpe dezosate

Aceasta este primul preparat fotografiat cu noul meu aparat foto, de care sunt extrem de incantata, asa ca profit de ocazie...

Rulada din pulpe dezosate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola