Salata Verde cu Naut

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata Verde cu Naut

Ingrediente

  • 400 gr naut
  • 100 gr masline Kalamata
  • ½ lamaie
  • ½ ceapa rosie
  • 500 gr ardei capia copt
  • salata verde mixta
  • sare neiodata (eu folosesc intotdeauna sare roz de Himalaya) ulei de masline extravirgin

Mod de preparare

Aceasta reteta am pregatit-o pentru 1 ianuarie, ca sa ne revenim dupa festinul de la Revelion.

Maslinele, desi te-ai astepta sa fie niste alimente naturale si inofensive (asa cum credeam si eu pina sa studiez cu atentie ambalajul lor), contin stabilizatori de culoare artificiali si acidifianti. Deci cautati in magazine numai masline naturale, care nu au fost innegrite prin oxidare cu gluconat de fier.

Maslinele Kalamata (denumite asa dupa numele regiunii unde se cultiva – in sudul Greciei) pe langa faptul ca au o aroma deosebita sunt in primul rind naturale, neinnegrite si oxidate cu cine stie ce gluconati.

Uleiul extravirgin de masline -Conform iooc –Consiliul International pentru uleiul de masline -pentru ca un ulei de masline sa fie considerat extravirgin trebuie ca gradul de aciditate sa nu depaseasca 0, 8 % si sa fie realizat exclusiv prin procedee mecanice, presare sau centrifugare la rece, fara niciun adaos chimic.

Ce trebuie sa scrie pe eticheta: ulei de masline extravirgin, presat la rece exclusiv prin procedee mecanice. Ideal este sa scrie data recoltarii maslinelor din care a fost produs uleiul, zona din care au fost recoltate si ca au fost recoltate manual.

Punem nautul uscat la inmuiat cu o 12-16 ore inainte sa-l preparam. Fierbem nautul inmuiat 1 1/2 -2 ore, la temperatura medie, fara ca apa sa clocoteasca (pentru a nu sfarama boabele de naut).

Taiem bucatele mici ardeiul copt si ceapa. Taiem salata chiffonade. Amestecam nautul fiert cu maslinele intregi, ardeii capia, ceapa, salata, suc de lamaie si ulei. Condimentam cu piper si sare si Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Chec pufos cu nuca
Bucataras.RO

Chec pufos cu nuca

Eu nu sunt foarte mare fan checuri,mie imi plac prajiturile cu crema multa dar asta mi-a placut intr-un mod deosebit!Este...

Chec pufos cu nuca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola