Salata de Vinete cu Ardei Copti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Salata de Vinete cu Ardei Copti

Ingrediente

  • 8 vinete
  • 1 ceapa mare rosie (sau alba)
  • Sare si ulei dupa gust
  • 2 kg ardei
  • 2 linguri otet
  • 8 linguri apa
  • Rosii pentru decor

Mod de preparare

Reteta mea preferata de vara o constituie salata de vinete alaturi de ardei copti.
Conteaza mai putin cantitatile de vinete si de ardei, fiecare foloseste cat are, important e sa le gatiti cu placere si sa le consumati la masa de pranz, intrucat vinetele sunt destul de grele pentru stomac. Ardeii rosii sunt mai dulci, dar si cei albi sunt gustosi.

Se coc vinetele si ardeii.

Cand s-au copt ardeii, se pun intr-un vas, se presara peste ei sare si se acopera cu un capac, sa se abureasca si sa se decojeasca mai usor.

Se curata vinetele, apoi se toaca marunt si se amesteca bine cu putin ulei si o ceapa tocata marunt. Se potriveste de sare. Am observat ca salata de vinete se completeaza bine cu ceapa rosie, ii da o aroma mai placuta decat ceapa alba, dar oricum puteti folosi orice ceapa va place. Se decoreaza vinetele cu felii de rosii.

Se curata si ardeii. Eu le indepartez si cotoarele si ii spal cu apa rece dar numai superficial, pentru a nu isi pierde aroma, apoi ii tai fasii lungi. De data aceasta am si rulat ardeii pe degete, ca sa formez niste pachetele, sa stea mai strans si sa se impregneze mai bine aromele in ei. Adaugam otetul, sare si apa. Eu pun la 2 linguri de otet, cam 8 linguri de apa.


Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu:
http: //ancutsa-cuisine. Blogspot. Com/2016/07/salata-de-vinete-cu-ardei-copti-2. html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Tort cu nutella
Bucataras.RO

Tort cu nutella

Reteta cremei  si ideea tortului apartine Sarei Mike(culorile din farfurie)....iar cea a blatului mie....reusita si...

Tort cu nutella
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola