Pogacele Cu Branza Si Cascaval

Complexitate
redusa
Pogacele Cu Branza Si Cascaval

Ingrediente

  • 100 ml lapte
  • 1 lingura zahar
  • 30 gr drojdie
  • 600 gr faina
  • 200 gr untura(sau 250 gr rama)
  • 300 gr branza dulce de vaca (sau 150 gr branza de oaie si 150 gr branza de vaca)
  • 3 galbenusuri de oua
  • 1 lingura sare
  • 100 ml smantana
  • 100 gr cascaval razuit pentru aluat
  • 40 gr cascaval razuit se va pune deasupra pogacelelor

Mod de preparare

Incalzim 100 ml lapte si adaugam la el 1 lingura de zahar si sare si 30 gr drojdie. Intr-un vas punem 600 gr faina la care adaugam 200 gr untura si le amestecam bine. Apoi se adauga laptele in care am dizolvat drojdia, 300 gr branza pe care o pasiram, 2 galbenusuri de ou si 100 ml smantana. Framantam compozitia pana obtinem un aluat mai moale.

Se formeaza un bulgare si se lasa la dospit, acoperit la loc caldut ptr circa 30 min. Dupa ce a dospit pe o planseta presarata cu faina se intinde o foaie dreptunghiulara pe care presaram 100 gr cascaval razuit. Pe lungime se rasuceste si se lasa asa la dospit inca 20 minute la loc caldut. Sucitura astfel obtinuta se intinde la o grosime de cca 2 cm, se unge deasupra cu galbenus de ou si se presara deasupra cu 40 gr cascaval razuit. Se decupeaza cu o forma care sa aiba diametrul de 4 cm.

Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt, se lasa inca 10 minute la dospit in tavi si se da la cuptorul preincalzit. Initial se tine la foc iute pana incepe sa creasca, apoi se reduce focul la mai mic. (daca aveti cuptor care va indica gradele, pogacelele se coc la 200 grade timp de 20-25 minute).

Pofta Buna! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Clatite aperitiv
Bucataras.RO

Clatite aperitiv

Cu spanac, sau sfecla, umplute cu branza sau branza si somon afumat, servite cu masline, rosii si ceapa verde...nu pot fi...

Clatite aperitiv
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!