Placinta de Dovlecel

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Placinta de Dovlecel

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti
  • un fir de praz
  • partea alba su
  • o ceapa mica
  • 100 gr branza pt tartine
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 oua
  • ulei
  • 6 foi de placinta din comert
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Placinta asta am facut-o in vara si doar o poza la farfurie cu produsul final. Si e dedicatie speciala pt Claudia: wink: Cand am facut placinta aveam o pofta nebuna de placinta de praz cu branza, ce se mananca mult la noi in Dobrogea, fiind tipic macedoneasca. Si bineinteles ca merge cu braga: d

Cu gandul la acea placinta, am deschis frigiderul ca sa vad ce pot face bun. Si am gasit 2 dovlecei, o bucata de praz, partea alba, mai aveam si niste branza pentru intins pe paine si ceva ementalcu mozzarela gata ras. Si bineinteles niste foi de placinta ca ale noastre luate de la bulgari =))

Bun, zis si facut. Am taiat prazul fideluta si l-am sotat intr-o lingura de ulei la foc mic, ca sa se inmoaie un pic, caci la cuptor nu s-ar fi patruns. Dovleceii i-am curatat si i-am dat pe razatoarea mare, lasandu-i dupa un pic la scurs.

Am amestecat intr-un castron o cutie de 100 de grame de branza pt uns, cascavalul ras - pastrand cam o mana mica - cam 100 de grame si doua oua batute spunma cu un praf de sare si piper. Peste am pus dovlecelul scurs si prazul deja racit ai am amestecat.

Am luat o tava de cozonac, am tapetat-o cu hartie de copt si uns-o cu grasime- unt, margarina, ulei. Am luat cam 3 foi de placinta sile-am pus in tava astfel incat o margine a tavii sa fie tapetata cu foaie pana sus iar cealalta margine sa atarne pe dinafara.

Am pus compozitie, cam un sfert, dupa care am pus restul de foi, mai aveam alte 3, in asa fel incat partea ce atarna mult din tava sa vina in sens invers. Am pus iar compozitie si am inceput sa fac ca o " impletitura" intre foi si compozitie, in asa fel incat umplutura sa nu atinga tava, ci foile.

Asta pana am terminat, a fost tava de cozonac cam 3 sferturi plina. Am uns cu putin ulei si am presarat cascavalul pastrat pe deasupra. Am dat la cuptor cam 20 de minute, doar cu focul de jos, la 200 grade. La gaz nu stiu, cred ca mijlociu spre mare.

Am lasat-o sa se racoreasca un pic acoperita, am scos si portionat. Se poate manca calda dar si rece este foarte buna.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
Bucataras.RO

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana

Un pranz rapid si delicios :)

Ciuperci cu ceapa verde,rosii cherry si smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola