Pateuri cu branza

Pateuri cu branza
 

Ingrediente:

  • Aluatul:
  • 250 gr. faina
  • 125 gr. margarina
  • 100 gr. smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 80 gr. branza de vaci
  • 100 gr. branza feta (sau telemea de oaie)
  • 1 ou
  • 3 linguri de parmezan ras (facultativ)
  • sare
  • mac, susan (facultativ)

Preparare:

Se amesteca margarina (scoasa din frigider cu 1 ora), cu oul, smantana, otetul, varf de sare si la sfarsit se pune faina. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, in final trebuie sa fie compact, putin elastic si usor de intins.

Cand am terminat aluatul de facut , il punem in frigider,minim 1 ora. Intre timp, preparam umplutura,amestecam bine branza de vaci si branza de oaie (telemea sau feta) maruntita bine cu furculita , 3 linguri de parmezan ras(facultativ), amestecam un ou si adugam sare, daca ne place mai sarata.

Dupa ce am scos aluatul din frigider, il intindem cu facaletul, in foaie de circa 1/2 cm. grosime, facem patrate, punem in mijloc o lingurita de branza, inchidem in patru sau in doua, le ungem cu ou deasupra, daca dorim, presaram mac sau susan, le punem in cuptorul cald, la foc mediu. Cand s-au rumenit le scoatem si le lasam sa se raceasca.

Mentiuni:

Din aceasta compozitie ies, circa 14-15 bucati, de marime potrivita.

Se servesc caldute sau reci,ca aperitiv. Sunt bune de mancat si a doua zi, aluatul ramane fraged, moale.

Se pot face si cu branza dulce ,umplutura o preparam doar din branza de vaci ,adaugam zahar dupa gust,coaja de lamaie(facultativ),stafide(facultativ), cand sunt calde le pudram.

Aluatul folosit la prepararea acestor pateuri,nu devine foietaj, este un aluat fraged, se poate folosi si la prepararea rulourilor, trigoane, placintei cu diverse umpluturi, carne, mere, nuci, etc. Pentru realizarea unei placinti, strudel, dublam cantitatile de faina, margarina si smantana.

Timp Preparare: nementionat
Complexitate: redusa

Imagini Preparare:

    vezi toate cele 7 poze pentru aceasta reteta

     
Incearca si urmatoarele retete deosebite:

Comentarii

  • nicoleta64
    Data: 28/08/2013 12:25

    Elenacosor: ma bucur ca ti-au iesit ! Sper ca ti-au si placut. :-)

  • elenacosor
    Data: 27/08/2013 08:28

    Mi-a iesit. Multumesc!

  • dumiany
    Data: 08/11/2010 08:30

    superr reteta.

  • andrush_2099
    Data: 01/11/2009 07:46

    iammiii....o sa incerc si eu...super

  • madallina
    Data: 29/08/2009 09:17

    iuhuu! imi plac extramega muult

  • pussycat
    Data: 21/01/2009 01:05

    super reteta asta ..chiar vroiam sa fac niste pateuri si cautam o reteta ptr aluat.

  • eli
    Data: 08/11/2007 07:10

  • maria MIHULESCU
    Data: 07/11/2007 01:47

    Nicoleta, esti o comoara la casa omului. Felicitari ! Usoara de preparat si rapida de mancat!


Comenteaza reteta "Pateuri cu branza"

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasa reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!