Painici Laugenbrot

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Painici Laugenbrot

Ingrediente

  • 500 gr faina
  • 1 cub drojdie proaspata (25 grame)
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 6 linguri ulei de masline
  • 260 ml apa calduta
  • In plus:
  • -2 litri apa
  • - sare mare
  • -10 linguri bicarbonat de sodiu

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu putina apa calduta, zaharul si 2 linguri cu faina.

Punem intr-un bol restul de faina iar in mijloc punem amestecul de drojdie. Lasam aproximativ 10 minute la dospit apoi adaugam sarea, uleiul si incepem sa framantam aluatul pana va deveni elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pana ce isi va dubla volumul.

Din aluat facem bilute in functie de marimea dorita a painicilor.

Se pune cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade.

Separat punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul de sodiu si sare mare. Cand apa fierbe punem cate 5 painici si lasam aproximativ 30 secunde (nu mai mult). Le scoatem cu o paleta cu gauri si le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se cresteaza cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit.

Se dau la cuptorul incins la 180 grade pana ce painicile sunt frumos rumenite la suprafata.

Dupa preferinta deasupra painicilor puteti presara mac, susan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
Bucataras.RO

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

Îmi place foarte mult crema de vanilie, mai ales când îi asociez fragii din dulceață, așa că am făcut...

Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!