Pachetele cu Mere

Complexitate
redusa
Pachetele cu Mere

Ingrediente

  • Aluat:
  • -500 g faina
  • -10 g drojdie
  • -200 ml lapte
  • -2 oua
  • -50 g zahar
  • -1 lingura de miere
  • -50 g unt
  • Umplutura:
  • -1 kg mere
  • -zahar
  • dupa gust
  • -1- 2 betisaore de scortisoara
  • -1 lingurita de amidon
  • Sirop:
  • -zahar
  • -apa
  • -esenta de rom

Mod de preparare

Aluat:
Puneti toate ingredientele in cuva masinii de facut paine si selectionati programul pentru aluat. Daca nu aveti masina de facut paine procedati astfel: alifiati drojdia cu putin zahar, diluati cu cateva linguri de lapte caldut si lasati 10 min la crescut; turnati peste faina cernuta, adaugati ouale, restul de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si mierea, iar la sfarsit untul topit si racit; lasati 40- 50 min sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.

Intindeti o foaie de aluat pe masa de lucru infainata si taiati in patratele potrivite. Asezati in mijloc cate 1 lingua de umplutura si aduceti colturile de aluat peste aceasta, spre mijloc, ungand marginile cu putina apa, dupa fiecare pliere, pentru a se lipi bine aluatul.

Transferati in tava tapetata cu hartie de copt, crestati-le din loc in loc si lasati la dospit, in loc cald, inca 40 min. Dati la cuptorul preancalzit, la foc mediu, pana ce sunt coapte si frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si asa fierbinti, ungeti-le din belsug cu sirop cald, repetand operatiunea de 2- 3 ori.

Umplutura:
Indepartati coaja, casuta si samburii merelor apoi, taiati cubulete. Stropiti imediat cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Puneti-le pe foc intr-un vas impreuna cu scortisoara si zaharul (functie de cat de dulci sunt merele si dupa gust), amestecand, pana ce isi lasa zeama.

Adaugati, la nevoie, putina apa (daca merele nu sunt destul de zemoase) si fierbeti pana ce sunt patrunse, moi, dar ferme. Inglobati amidonul si mai lasati pe foc, amestecand, inca 1 min. Lasati la racit.

Sirop:
Fierbeti un sirop din zahar si apa pana se leaga. Luati de pe foc, inglobati cateva picaturi de esenta de rom si pastrati la cald.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Pide
Bucataras.RO

Pide

Cum da frigul, cum am chef de copt ceva si de facut aluaturi. De aceasta data am ales o reteta pe care am pus de mult ochii,...

Pide
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!