Named Bread

Complexitate
redusa
Named Bread

Ingrediente

  • - 500 g faina alba 000 proaspat cernuta si in plus faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • - 12 g sare de mare fin macinata
  • - 7 g drojdie uscata
  • - 30 ml ulei de masline
  • - 325 ml apa
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita cu seminte de in macinate
  • Este posibil sa aveti nevoie suplimentara de apa si / sau faina pentru framantarea aluatului

Mod de preparare

- Se pun intr-un bol cu diametru mare toate ingredientele (cu exceptia oului si apei) - sarea se aseaza la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia). Se adauga treptat apa si se amesteca ingredientele cu mainile pana se formeaza o masa de aluat si intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata.

- Aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 6 minute.
- Se lasa aluatul framantat la dospit timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, intr-un loc cald, ferit de curent de aer.

- Se imparte aluatul corespunzator numarului de litere ce urmeaza a fi modelate (eu am taiat o mica parte de aluat pentru cele zece litere pe care le-am decupat iar din restul aluatului am modelat sase chifle de marime medie).

- Din partea mica de aluat (destinata modelarii literelor) se modeleaza cu mana literele dorite sau se intinde aluatul usor cu palmele pe blatul de lucru, se infaineaza putin suprafata si se decupeaza literele dorite cu ajutorul unor forme (ultima varianta mi s-a parut mai rapida si mai usoara).

Intre timp restul aluatului ramane acoperit cu un bol (din aceasta a doua parte de aluat am modelat ulterior sase chifle de marime medie).

- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Literele decupate din aluat se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt (literele modelate din aluat nu se deformeaza atunci cand sunt ridicate de pe suprafata de lucru daca folositi o rascheta de aluat).

- Se lasa aluatul la dospit in tava timp de 1 ora, acoperit cu un prosop pentru bucatarie, la cald, ferit de curenti de aer.
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade c.

- Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou batut. In plus, se adauga pe chiflele pensulate cu ou, seminte de in macinate.

- Literele modelate din aluat se coc timp de aproximativ 15 de minute iar chiflele timp de aproximativ 20 - 25 de minute, pana dobandesc o frumoasa culoare aurie (eu am copt aluatul in doua etape: initial literele apoi chiflele).

- Se lasa painea coapta sa se raceasca pe un gratar.
Punctul de plecare pentru aceasta reteta a fost ”Named Bread” publicata in cartea lui Paul Hollywood - ”100 Great Breads”. Am modificat cantitatea ingredientelor necesare micilor decoratiuni realizate de autorul cartii rezultand astfel cateva litere si sase chifle de marime medie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Painici umplute cu branza si ciuperci
Bucataras.RO

Painici umplute cu branza si ciuperci

Painicile mele se pot servi simple la micul dejun sau cina sau ca aperitiv la orice masa festiva.

Painici umplute cu branza si ciuperci
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!