English Muffins

Complexitate
redusa
English Muffins

Ingrediente

  • 450 gr faina nealbita
  • buna pentru paine
  • 1 si 1/2 lingurita sare
  • 350-375 ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita zahar
  • 15 gr drojdie proaspata (eu am pus uscata circa 2 lingurite)
  • 1 lingura de unt topit sau ulei de masline
  • faina de orez sau semolina pentru presarat deasupra 1-2 lingurite ptr uns tigaia/plita electrica

Mod de preparare

In functie de forma pe care o folositi ies 9 english muffins marime normala sau 15 marime mai mica.

Se cerne faina si sarea impreuna, se pune intr-un vas si se face o gropita la mijloc.

Se amesteca 150 ml lapte cu zaharul si drojdia, se omogenizeaza bine, se adauga restul de lapte si untul topit sau uleiul. Se toarna deaspura fainii si se framanta 5-6 minute, pana se obtine un aluat elastic si moale. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit.

Dupa ce si-a dublat volumul, se framanta din nou, se intinde o foaie de 1 cm grosime si cu o forma rotunda de taiat biscuiti se decupeaza rotocoale. Se aseaza pe o tava fainata, se presara faina de orez sau semolina deaspura, se acopera din nou si se lasa la dospit pentru 20-30 de minute...

Se incalzeste plita electrica sau o tigaie de teflon mai mare, se unge cu foarte putin ulei si se coc muffins-urile cate 7 minute pe fiecare parte. Temperatura nu trebuie sa fie mare nici mica, sa fie moderata.

Dupa coacere se transfera pe un gratar si se lasa la racit.

Se folosesc la micul dejun pentru oua Benedict, sau prajite, unse cu unt si gem, sau sandwich cu sunca, branza, fructe etc... variante nenumarate...

Eu va dau doar 2 din ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Lasagna cu ton si sardine
Bucataras.RO

Lasagna cu ton si sardine

Pentru prima data am incercat acest tip de lasagna si va spun ca a iesit fenomenal. Ramane in lista favoritelor.

Lasagna cu ton si sardine
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola