Dubla cu Cartofi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina alba 650 1 kg
  • faina inter 750 0,5 kg
  • cartofi 1 kg
  • o tutta dospita sau 20 gr de drojdie
  • otet 30 ml
  • sare

Mod de preparare

Fierbem cartofii taiati cuburi in mod uniform, dupa care ii pasam si facem un piure moale. Turta dospita o punem la umflat cu apa calduta. La un sfert de ora facem gaura in fainasi turnam maiaua, adaugam doua linguri de otet si framantam cu apa calda. Punem si sarea care aven nevoie, piureul si framantam definitiv. Aluatul sa fie consistent si uscat.

Se lasa la dospit 1 ora, se apasa pe el si inca o jumatate de ora la dospit. Se formeaza doua bucati de aluat cam la 1,3 kg se da forma rotunda se aseaza in tava rotunda iar cat incingem cuptorul la 240 de grade o lasam la dospit in tava.

Se spoieste cu bulamaci, cu bulion, cu ou sau apa se cresteaza dupa placsi se baga la cuptor. Timpul de coacere este mai mare, se duce panala 75 de minute din cauza volumului mare. Cand este scoasa din coptor si e lovita pe spate suna a gol si e usoara.

Daca coaja este prea arsa se bate cu un bat pana se indeparteaza arsura.
In orice mod posibil.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
5
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Parteneri
Desert prajitura cu pere
Bucataras.RO

Desert prajitura cu pere

Este o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut...

Desert prajitura cu pere
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola