Fierbem cartofii taiati cuburi in mod uniform, dupa care ii pasam si facem un piure moale. Turta dospita o punem la umflat cu apa calduta. La un sfert de ora facem gaura in fainasi turnam maiaua, adaugam doua linguri de otet si framantam cu apa calda. Punem si sarea care aven nevoie, piureul si framantam definitiv. Aluatul sa fie consistent si uscat.
Se lasa la dospit 1 ora, se apasa pe el si inca o jumatate de ora la dospit. Se formeaza doua bucati de aluat cam la 1,3 kg se da forma rotunda se aseaza in tava rotunda iar cat incingem cuptorul la 240 de grade o lasam la dospit in tava.
Se spoieste cu bulamaci, cu bulion, cu ou sau apa se cresteaza dupa placsi se baga la cuptor. Timpul de coacere este mai mare, se duce panala 75 de minute din cauza volumului mare. Cand este scoasa din coptor si e lovita pe spate suna a gol si e usoara.
Daca coaja este prea arsa se bate cu un bat pana se indeparteaza arsura.
In orice mod posibil.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorEste o prajitura rapida, pufoasa si aromata. Am gasit reteta intr-o revista, mi-a placut la prima citire, dar eu am mai facut...
Desert prajitura cu pereIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii