Se porneste masina de piine la programul de aluat. Dupa ce s-a terminat programul se verifica daca aluatul este bun, daca este moale se mai pune faina si se da din nou la programul de aluat /framintat. Eu de regula putin aluatul la framintat de doua ori.
Se lasa in masina la dospit, cind a ajuns aproape de marginea cuvei masinii, se scoate masina din priza si se pune aluatul pe masa acoperita cu ulei si se lucreaza. Nu se mai framinta. Se portioneaza dupa dorinta si se umple tot dupa dorinta. Eu l-am umplut cu mac (l-am facut gen baigli) si l-am impletit apoi, l-am pus in tava rotunda si l-am copt.
O alta parte am umplut-o cu gem de caise amestecat cu nuca macinata, am rulat, am taiat felii cam de trei cm, le-am dat prin putin ulei, le-am tavalit prin nuca si le-am asezat intr-o farfurie una linga alta, cu taietura in sus. Le-am copt ca si pe cozonac
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAzi fac o placinta cu mere impletita si deja miroase in toata bucataria a scortisoara, mere coapte si stafide.
Desert placinta impletita cu mere si stafideCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii