Chifle cu 5 Cereale si Seminte de Floarea Soarelui

Complexitate
redusa
Chifle cu 5 Cereale si Seminte de Floarea Soarelui

Ingrediente

  • pentru 6 chifle
  • 250g faina cu 5 cereale
  • ½ plic drojdie uscata (3,5 g )
  • ½ lingurita zahar
  • 1 lingura sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 200 ml apa calduta
  • 2-3 linguri seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

Puneti toata faina intr-un castron, faceti o gaura in mijloc si puneti drojdia, uleiul, zaharul si sarea. Incepeti la inceput sa turnati apa, putin cate putin si amestecati bine toate ingredientele cu o furculita. Intre timp puneti si semintele de floarea soarelui. Apoi incepeti sa amestecati cu mana si framantati circa 4-5 minute.

Daca vi se pare prea moale, mai adaugati faina. Aluatul trebuie sa fie moale si elastic. Acoperiti bine castronul cu un servet gros. Eu obisnuiesc sa pun castronul acoperit intr-o punga de plastic (inchisa bine), asa aluatul "transpira" mai usor. Lasati sa creasca 1-2 ore, in functie de temperatura camerei. Aluatul trebuie sa-si dubleze volumul.

Dupa aceea il impartiti in 6 bucati, dand o forma rotunda. Puneti bucatile in tava captusita cu hartie de cuptor. Le ungeti cu putina apa deasupra si presarati alte seminte de floarea soarelui. Coaceti chiflele in cuptorul deja incalzit, la 180°-200° circa 20-25 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Bucataras.RO

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie

Acum, dupa mese imbelsugate si pline de calorii, parca mi s-a facut pofta de o prajitura cu crema! Dar ca sa nu ma simt...

Desert prajitura cu fructe de padure si lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!