Altfel de Pizza

Complexitate
redusa
Altfel de Pizza

Ingrediente

  • Aluat
  • -150 ml apa
  • -150 ml lapte
  • -½ lingurita sare
  • -20 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
  • -½ lingurita zahar
  • -75 g unt
  • -1 ou
  • -400 g faina
  • Umplutura
  • -1/2 cana sos tomat sau ketchup, mai gros
  • -1/2 cana pasta de gogosari (ardei) rosii
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -aproximativ 150 g salam picant, taiat in felii subtiri
  • -1 cana cascaval ras / branza rasa
  • -condimente, dupa preferinta si optional (maghiran, oregano, busuioc, cimbru, etc)
  • Pentru uns
  • -2 linguri unt, topit
  • -1-2 catei de usturoi, zdrobiti

Mod de preparare

Aluat
Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit; apa si laptele caldute, in care ati dizolvat sarea si zaharul; faina cernuta; oul si la sfarsit, drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati in laptele caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut.

Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat elastic, nelipicios.
Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti pe planul de lucru si intindeti intr-o foaie de aluat subtire, dreptunghiulara.
Ungeti intreaga suprafata cu amestecul format din sosul tomat si pasta de gogosari, presarati-o, intai cu piper, apoi cu condimentele preferate si taiati in * patratele (circa 10 x 10 cm).

Puneti peste fiecare patratel cate o felie de salam si presarati cu cascaval ras.
Asezati patratelele una peste alta si transferati turnuletul format, asezat culcat, intr-o forma de paine (chec), tapetata cu hartie de copt.

Lasati acoperit, la crescut, circa 25- 30 min, in loc cald sau pana cand spatiul liber din tava este complet ocupat. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15 min, la 180 grade.

Scoateti tava din cuptor si pensulati rapid aluatul cu topping-ul fierbinte (untul topit amestecat cu usturoiul, pe foc mic, foarte putin, doar cat acesta sa-si dezvolte aromele, fara sa se arda).

Dati din nou la cuptor pentru inca 15- 20 min sau pana cand aluatul este copt si frumos aurit.
Serviti cat este cald, feliat, dar este la fel de bun si rece.
Precizare:
Optati pentru dimensiunile patratelelor taiate functie de marimea tavii alese, in asa fel incat sa ramana loc de aproximativ 1 deget de jur- imprejurul lor, dupa ce acestea au fost asezate in tava, pentru a da posibilitatea aluatului sa creasca la a doua dospire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Crema de zahar ars cu nuca si stafide
Bucataras.RO

Crema de zahar ars cu nuca si stafide

Din categoria, ai , n-ai chef, faci ceva ca nu e frumos sa stai degeaba-n papusoi si sa alergi dupa cai verzi pe campii.....

Crema de zahar ars cu nuca si stafide
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!