Salata de Conopida, Ton din Conserva si Paste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de Conopida, Ton din Conserva si Paste

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 100-120 gr paste
  • 1/2 de conopida
  • 200 gr ton din conserva
  • 2 rosii de dimensiune medie
  • citeva frunze de salata verde
  • 3-4 linguri iaurt gras
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam, spalam si fierbem sau coacem la aburi conopida (daca am fiert-o o vom lasa la scurs in strecuratoare).
Punem tonul din consreva la scurs intr-o strecuratore fina. Fierbem pastele in apa cu sare atita timp cit este indicat pe ambalajul lor, dupa care fiind vorba despre o salata deci rece le treceti rapid sub jet de apa rece.

Pentru un gust mai bun nu uitati sa fierbeti pastele in aceeasi apa in care ati fiert conopida (daca a scazut cumva mai adaugati peste apa ramasa de la conopida, apa de la robinet cit este necesar pentru a fierbe pastele
Taiem rosiile, Ornam castronul cu frunze de salata.

Amestecam intr-un alt castron sau chiar in oala in care am fiert, pastele racite, conopida scursa si racita, tonul din conserva scurs foarte bine. Adaugam sare, piper si citeva linguri de iaurt. Rasturnam salata in castron si ornam cu rosii.

Punem totul la rece in frigider pina in momentul cind servim.


Nota:
Cine vrea poate aromatiza iaurtul cu 1-2 catei de usturoi striviti sau poate adauga chiar si o lingura de maioneza.

* pastele folosite de mine aveau forma de mici tirbusoane, dar puteti foosi orice tip de pasta de dimensiune mica

** cantitatea de ton este cea obtinuta dupa ce ati scurs apa sau uleiul, eviodent ca o gasiti pe conserva unde sunt trecute separat greutatea totala a conservei si cea a pestelui fara lichid

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pulpe de pui cu cartofi
Bucataras.RO

Pulpe de pui cu cartofi

Pulpe de pui cu cartofi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola