Ravioli cu Sfecla

Complexitate
medie
Ravioli cu Sfecla

Ingrediente

  • Ies aproximativ 40 ravioli (indeajuns pentru 3-4 portii)
  • Pentru aluat:
  • 130 g sfecla coapta sau fiarta
  • 300 g faina de grau alba + pentru framantare
  • 2 oua la temperatura camerei
  • 30 ml ulei de masline extra virgin
  • 1/2 lingurita sare de mare fina
  • Pentru umplutura:
  • 1 cana branza ricotta (1/3)
  • 1/4 cana branza Parmegiano Regiano razalita
  • 100 g Gorgonzola dulce sau branza de capra moale
  • 125g Mozzarrela
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • un praf de piper proaspat macinat
  • Pentru sos:
  • 40 g unt (80-82%)
  • 1 lingura salvie taiata marunt
  • 1/2 lingurita coaja de portocala razalita (optional)

Mod de preparare

Sfecla se curata si se poate fierbe in cucta timp de 12 minute (de cand incepe sa scoata aburi) sau se inveleste in folie de aluminiu si se lasa la cuptor intre 45 min - 1 ora la 200 c (gaz 6). Eu le-am fiert cu o seara inainte acestea fiind deja reci si intre timp au mai lasat apa.

Nu le taiati daca le fierbeti. Daca le preparati inainte lasati acestea sa se raceasca complet. Puneti-le apoi intr-un robot de bucatarie si procesati pana cand se formeaza o pasta fina. Adaugati ouale, sarea si uleiul de masline mixand pentru cateva secunde.

Intr-un bol puneti pasta de sfecla si faina amestecand pana se formeaza un aluat si faina este incorporata. Transferati pe o suprafata acoperita bine cu faina (acoperiti si mainile cu faina) si framantati aceasta pana cand este moale si elastica aproximativ 10 minute, adaugand cate o lingura de faina cand devine lipicioasa.

Asezati pe un foaie de copt si presarati faina pe toate partile aluatului apoi acoperiti cu un bol. Lasati sa stea 20 de minute. Intre timp pregatiti umplutura. Cu blenderul amestecati gorgonzola si mozzarella intr-o pasta adaugati apoi ricotta, parmezanul si sarea, amestecati bine intr-un bol.

Taiati aluatul in 4 parti aproximativ egale. Lucrati cu o bucata o data lasand celelalte acoperite cu bolul. Intindeti aceasta foarte foarte subtire presarand faina pe toate partile pentru a nu se lipi. Taiati forme rotunde cu diametru de 8 cm.

Pe fiecare puneti 1/2 lingurita de umplutura. Rezistati tentatiei sa puneti prea mult. Puneti putina apa intr-un pahar si cu degetul ungeti finut doar marginea unei jumatati si duceti aceasta peste celalalt capat, apasati usor apoi cu varful unei furculite ca sa sigilati.

Procedati la fel si cu restul de aluat acoperind ravioli care au fost terminate cu un prosop. Aduceti o oala mare cu apa si sare la fierbere lenta. Intre timp faceti sosul. Intr-o tigaie puneti untul si cand acesta incepe sa faca mici bule adaugati salvia si sare dupa gust. Puneti ravioli in apa si lasati 2 minute.
Nu puneti prea multe in oala o data.


Serviti imediat cu unt, optional foarte putina coaja de portocala rasa.

* Faceti tot aluatul si dupa aceea incepeti sa fierbeti ravioli. Pana atunci tineti acestea pe o foaie de copt presarata cu faina separat una de alta pentru evita sa se lipeasca (eu le-am pus una peste cealalta pentru a avea mai mult spatiu dar nu recomand deoarece am pierdut mult timp separandu-le).
Tineti-le acoperite tot timpul cu un prosop.

** Daca optionati pentru coaja de portocala la servire puneti foarte putin deoarece poate avea un gust amar.

*** In pozele cu aluat este portie dubla deoarece cu cealalta jumatate am facut tagliatele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Bucataras.RO

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Inspiratie mi-a fost o retete cu origini italienesti. Ma atras pentru originalitate, combinatia de ingrediente, aspect si...

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!