Paste cu Sos Aromat de Rosii si Friptura de Vitel

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Sos Aromat de Rosii si Friptura de Vitel

Ingrediente

  • 500 g paste
  • 6-8 bucati carne de vitel pentru friptura
  • 500-600 ml suc grosut de rosii sau o cutie de rosii cubulete
  • busuioc
  • cimbru
  • oregano
  • cativa catei usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Spalam bucatile de carne, le condimentam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-o tava in care am pus cateva linguri cu ulei, turnam 200 ml apa si introducem in cuptorul preincalzit.
Stropim din cand in cand friptura cu sosul format, mai completam cu apa calda daca este cazul. Lasam la cuptor pana este frumos rumenita si bine patrunsa.
Pastele se fierb in apa cu putina sare si 2 linguri ulei masline, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert, se pun in strecuratoare si se trec prin jet de apa rece, apoi se lasa la scurs.
Calim cateii de usturoi in 2 linguri cu ulei, la foc mic, pana se auresc putin, adaugam sucul de rosii sau cubuletele de rosii si condimentele si dam cateva clocote bune. Potrivim gustul de sare si piper si mai lasam putin pe foc. Zdrobim usturoiul cu furculita sau il indepartam de tot din sos, cum doreste fiecare. Daca folosim cuburi de rosii in suc le pasam dupa fierbere.
Servim pastele cu sos aromat, alaturi de friptura gustoasa de vitel.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Ciuperci umplute cu hering si legume
Bucataras.RO

Ciuperci umplute cu hering si legume

O reteta foarte buna pentru cei care tin post in aceaste zile si este dezlegare la peste. Sunt potrivite pe un platou cu...

Ciuperci umplute cu hering si legume
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola