Paste cu Flori de Dovlecei

Complexitate
redusa
Paste cu Flori de Dovlecei

Ingrediente

  • 360 g paste
  • 10 flori de dovlecel
  • 120 g sunca (prosciutto cotto)
  • 50 ml vin alb
  • 250 g ricotta
  • 1 ceapa
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • parmezan ras

Mod de preparare

In perioada de vara de cand apar florile de dovlecei se folosesc in foarte multe mancaruri aici in zona mea (locuiesc la 45 min de Napoli). De aceea am sa va incant cu cateva retete cu flori proaspete.

Aceasta reteta este napoletana. Ingredientele se gasesc in casa fiecaruia pe aceste meleaguri sunt simple si gustoase in aceelasi timp.

Se spala florile de dovlecel se taie partea verde si pistilul, se lasa la scurs bine. Sunca se taie fideluta si se da deoparte, ceapa se taie marunt se pune intr-o tigaie cu un pic de ulei de masline.

Se caleste, dupa care se adauga sunca si se mai lasa un pic si se adauga vinul alb. Cand vinul s-a evaporat, se pun florile rupte in 4 parti si se inchide focul. Intre timp se pun pastele la fiert si se amesteca ricotta cu un pic de lapte si parmezan ras dupa placere.

Cand au fiert pastele se adauga peste condimentul pregatit impreuna cu ricotta. Se amesteca bine si se serveste cu un pic de piper deasupra si parmezan ras. Mentionez ca florile sunt productie proprie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
Bucataras.RO

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Astazi vin cu o reteta ideala pentru caldura de afara, supa de rosii coapte cu usturoi, servita rece, cu legume proaspete gen...

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola