Pasta cu carne ( stuff manicoti)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta cu carne ( stuff manicoti)

Ingrediente

  • Deci avem nevoie de :
  • 12 bucati paste manicoti
  • 1 ou
  • sare , piper
  • busuioc, salvie, cimbru, si rozmarin( fiecare pune ce aroma ii place mai mult, eu asta am folosit)
  • usturoi 2-3-4 catei pisati ( mai mult sau mai putin cum va place)
  • boia un praf
  • carne macinata de porc, vita, curcan( ce va place)( aprox 1/2 kg)
  • 250-300 gr, cascaval ras
  • sos de spaghete bine condimentat( eu am pus din cel cu busuioc si usturoi)

Mod de preparare


Se pune pe foc o oala cu apa , sare si un cub de unt. Cand incepe sa fiarba se introduc pastele, se lasa in apa pentru 2-3 minute si se scot, se strecoara si sa lasa putin sa se raceasca( 2 minute). In timp ce fierbe apa se amesteca toate ingredientele cu carnea macinata, mai putin sosul si din cascaval se pune doar 1/3. Restul se pastreaza pentru ultima faza.. Apoi ,pana nu s-au terminat pastele de fiert, se pune intr-o tava termorezistenta cam un sfert din sosul de rosii condimentat ( sos de spaghete) si se dilueaza cu apa. Pastele umplute cu carne se aranjeaza in tava una langa alta si se acopera cu un rand de sos. Se acopera cu foile de aluminiu si se da la cuptor la foc mare pentru jumate de ora. Se scoate , se indeoarteaza folia se pune deasupra restul de cascaval ramas si se mai da la cuptor ptr 3-4 minute, pana se topaste . Se scoate , se lasa putin la racit si apoi se serveste , acompaniat de un pahar de vin rosu , si daca va place mai puteti sa puneti in cuptor la prajit cateva felii de paine unse cu unt amestecat cu putin usturoi si condimente( busuioc, , rozmarin, cimbru , sau chiar vegeta doar) . Se serveste langa pasta la o seara romantica pregatita special pentru sot( prieten) . Desigur ca nici lumanarile nu trebuie sa lipseacsa de la masa.


Cateva observatii, nu stiu daca se gasesc paste din astea la magazine, dar nu e nici o problema. Se poate folosi aluat de taietei de casa , intins mai gros si taiat in dreptunghiuri. In cazul in care vreti sa folositi asa ceva atunci se schimba tot timpul necesar fierberii. Nu se mai fiereb pastele in apa deloc, si se tin in cuptor mai putin pentru ca ele fierb mai repede decat pastele uscate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
4
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Placinta cu Branza si Stafide
5
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Parteneri
Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Bucataras.RO

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt

reteta romaneasca Această rețetă delicioasă am pregătit-o după o rețetă de la Merișor, căreia îi mulțumesc....

Tocanita olteneasca din maruntaie de pui si ardei copt
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!