Gnocchi de Dovleac Umpluti cu Gorgonzola

Complexitate
redusa
Gnocchi de Dovleac Umpluti cu Gorgonzola

Ingrediente

  • 200 gr pulpa de dovleac copt in cuptor
  • 50-70 gr faina 00
  • sare
  • nucsoara
  • faina in care sa rulam gnocchi
  • Gorgonzola

Mod de preparare

- am taiat felii dovleacul, scos semintekle si firele dintre ele apoi am pus feliile pe tava cu hirtie de copt si am dat la cuptor. Din cind in cind verificam felile ca sa nu se arda, focul il reglati cum vreti voi nu foarte tare dar nici foarte mic. Miezul dovleacului trebuie sa rezulte moale aproape ca o pasta, usor de strivit numai cufurculita.
- cind este copt il scoatem din cuptor, cu o lingura luam pulpa de pe coaja arsa pe are o aruncam impreuna cu eventuale parti mai arse
- amestecam pulpa strivita cu furculita foarte bine cu faina, sarea si nucsoara, trebuie sa rezulte un aluat destul de lipicios, dc vreti mai adaugati putina faina dr nu exagerati caci la sfirsit se obtin galusti prea tari cu gust de faina in loc de dovleac.
- puneti cu lingura aluat pe planseta presarata cu faina, deasupra in mijloc asezati un cub mic cca 1 cm de brinza si adaugati putin aluat deasupra cu lingura, inchideti cit se poate de bine marginile ca brinza sa ramia in interior si rasuciti putin cu podul palmei fara sa apasati insa galusca obtinuta prin faina ... rezultatul va fi un cilindru de aluat
- cind ati terminat de pregatit toate galustile le puneti la fiert in apa sarata clocotita la foc mic, snt gata cind se ridica singure la suprafata, le scoateti cu paleta gaurita si le puneti intr-o tigaie in care ati topit putin unt si daca vreti si citeva cubulete de brinza, amestecati bine miscind tigaia si apoi serviti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
Bucataras.RO

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800

Pentru ca implinesc 800 de retete trebuia sa sarbatoresc cu un tort. Unul de post, cu gust intens de ciocolata si aroma de...

Desert tort de post cu ciocolata si piersici-reteta nr 800
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!