Gnocchi cu Morcovi si Cartofi (facuti in Casa) in Sos Tomat

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Gnocchi cu Morcovi si Cartofi (facuti in Casa) in Sos Tomat

Ingrediente

  • Gnocchi:
  • -5 cartofi
  • -3 morcovi
  • -1 ou
  • -faina cat cuprinde
  • -sare
  • Sos:
  • -300ml sos tomat
  • -400ml apa
  • -1 ceapa
  • -ulei de masline
  • -5 catei de usturoi
  • -250 sunca/ pancetta
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingurita zahar
  • -1 foaie de dafin
  • -masline negre (optional)

Mod de preparare

Prima data se pregatesc gnocchi. Asadar se curata si se spala cartofii si morcovii. Dupa care se taie si se pun la fiert. Cand sunt moi, atat cartofii cat si morcovii, se scot din apa si se lasa la racit. Reci se zdrobesc cu o furculita.

Peste piureul de legume, rezultat, se pun oul, putina sare si faina. Faina se pune putin cate putin, pana devine un aluat nelipicios. Dupa se pune aluatul pe o plansa, data cu faina si se fac bilute din el. Bilutele se pun la randul lor, pe o plansa data cu faina.

Odata facute toate bilutele, apa se poate pune la foc, iar cand incepe sa clocoteasca, se pun bilutele si se lasa la fiert. Cand sunt fierte, bilutele se vor ridica la suprafata apei.

Din moment ce bilutele sunt la fiert, se poate pregati sosul. Asadar, intr-o tigaie se pune ulei de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie, se pun ceapa si cateii de usturoi, care inainte au fost curatate, spalate si taiate marunt.

Dupa cateva momente se pune sunca peste ceapa si usturoi si se lasa la prajit cel mult 1 minut, dupa care se pune sosul tomat. Peste sos se pun apa, sare, zahar, piper si foaia de dafin si se amesteca. Sosul se lasa la fiert, pana scade de 3 degete si e sufiecient de gros.

Daca cumva bilutele sunt gata, inaintea sosul, se vor scurge de apa si se vor lasa deoparte, iar atunci cand sosul e gata, se vor pune peste el.
Se amesteca bine. Gnocchi se servesc calzi cu masline negre, pe langa.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Desert bomboane Brigadeiro
Bucataras.RO

Desert bomboane Brigadeiro

Desert bomboane Brigadeiro
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola