Somon in Crusta de Aluat de Foietaj

Complexitate
redusa
Somon in Crusta de Aluat de Foietaj

Ingrediente

  • 3-4 fileuri de somon proaspat si cu pielea indepartata
  • 3-4 maini bune de spanac (frunza e mai mici)
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri de sos pesto (indicatii la sfarsit)
  • 225 gr cream cheese Philadelphia
  • 2 foi de aluat foietat
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ou pentru uns
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Aluatul foietat se lasa la decongelat dupa care se intinde putin si se imparte in doua, fiecare foaie.

Ceapa rosie se curata, se toaca marunt, usturoiul la fel.

Branza Philadelphia se lasa la temperatura camerei.

Intr-o tigaie se pune uleiul (am folosit ulei de cocos) si ceapa tocata si se prajeste putin, pana devine putin sticloasa. Se adauga spanacul spalat bine de tot, sare si putin piper si usturoiul tocat si se prajeste putin de tot, doar pana ce frunzele se topesc putin de tot.

Branza se amesteca cu 2 sau trei linguri de sos pesto si se lasa deoparte.

Amestecul de spanac se imparte in 8.

Se trece la asamblarea pachetelor. Pe fiecare jumatate de aluat se pune o portie de spanac, deasupra lui se pune somonul bine spalat si uscat bine de apa, deasupra lui se intinde cu un cutit putina branza (un sfert din cantitatea preparata) si deasupra branzei se aseaza inca o portie de spanac.

Se ung marginile aluatului cu ou batut si se inchide pachetul. Trebuie sa arate ca un dreptunghi inchis ermetic.

Se pune la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c) si se coace pana aluatul e complet copt.

Se serveste cald langa o salata verde.

Dupa dorinta ca pachetelele formate sa arate frumos, dupa ce sant inchise se pot decora cu flori din aluat sau orice alt aranjament preferati.

Se ung cu ou batut deasupra, inainte de a fi puse la cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Bucataras.RO

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Mancare de post - Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Prajitura de post, cu suc de rosii
Culinar.RO

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac