Sardine A Beccafico ( Rulouri de Sardine Ca in Sicilia)

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de cascaval
  • stafide
  • pinoli
  • piper
  • coaja de lamiie
  • ulei si lapte

Mod de preparare

Se iau sardine proaspete care se taie pe burta si se deschid ca o carte, le rupeti capul cu mina si tragind usor cu grija le scoateti si sira spinarii cu toate oasele in acelasi tmp.

Pregatiti umplutura: pesmet, cascaval, stafide, seminte de pin, piper macinat, coaja rasa de lamiie si putin lapte cit este nevoie ca sa inmuiati umplutura, sa devina ca o crema groasa.

Se pune cite o lingurita de umplutura pe fiecare sardina si se fac rulouri, care se dau prin ulei si zeama de lamaie si se aseaza in tava impreuna cu frunze de dafin (un rulou, o frunza de dafin, alt rulou alta frunza )

Se coc la cuptor pt 15 min si apoi sub grill pina se rumenesc
Beccafico este o pasare care ajunge in sicilia in perioada cind smochibnele (fichi) sunt coapte si le ciuguleste (becca - a ciuguli= beccare) . Aceasta pasare are carnea foarte buna la gust (se zice), iar nobilii sicilieni obisnuiau sa manince aceste pasari gatite cu pesmet, stafide si seminte de pin.

Cum poporul, taranii de pe mosiile acestor nobili nu-si permiteau sa vineze aceste pasari si multi dintre acesti tarani erau si pescari au inventat acest fel de mincare cu sardine, care pentru ei era ingredientul de baza. Deci fiecare sardina, caruia i se scotea sira sèpinarii cu oase cu tot era umpluta cu miez de piine uscata, stafide si seminte de pin, rulate si asezate in tava cu cite o frunza de dafin intre ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Placinta cu Branza si Stafide
3
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Prajitura cu Afine
4
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Prajitura Madness
Bucataras.RO

Prajitura Madness

E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am...

Prajitura Madness
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!