Paella cu Fructe de Mare

Complexitate
redusa
Paella cu Fructe de Mare

Ingrediente

  • calamar
  • sepie
  • stridii
  • creveti
  • ardei gras
  • usturoi
  • rosie
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • orez rotund
  • sofran-colorant alimentar

Mod de preparare

Imi place mult paella, un fel de mancare cu orez si fele si fel de carnuri sau fructe de mare. Valencienii in special manca faorte, foarte mult orez, o sa mai pun retete si cu celelalte.

Azi am facut paella de marisca, adica de fructe de mare. Eu am pus doar calamar, fara sepie, pt ca nu am gasit una mica: d, langostinos- creveti (un el de garizi de-ai nostrii mai mari), stridii (sic mejillones) , ardei gras rosu, o rosie tocata marunt, 2 catei de usturoi pisati, ulei de masline si un fel de fasole -habas.

Se caleste un pic ardeiul in tigaia speciala pt paella. Cand e aproape gata se pun crevetiii, sepia si calamarul bucatele mici si se mai caleste un pic. Se scot crevetii separat pe o farfurie sichair sifeliiele de ardei gras. Cand s-au calit fara sa se prinda se pun rosia, usturiul tocat marunt si putin patrunjel verde si se mesteca repede sa nu se arda usturoiul.

Apoi se pune orezul si colorantul si se mesteca repede, dupa care se pune supa de peste. Se potriveste sa fie tot un strat uniform in tigaie si se pun deasupre in raza crevetii, stridiile si ardeiul gras daca l-atiscos. Se lasa sa fiara `pana scade tot lichidul.

Daca orezul e fiert -tebuie sa fie un pic mai tare, numoale ca la pilaf- si a mai ramas un pic de supa, se ia ed pe foc si se acopera cu folie, hartie sau chiar ziar! Se lasa sa se traga toata supa si se serveste cu lamaie si sosul de usturoi " alioli", adica maioneza de usturoi.

Spanioli mananca doar la pranz paella, dar eu am facut-o pt seara!
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca
2
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Piept de pui cu sos gorgonzola
5
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Parteneri
Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia
Bucataras.RO

Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia

Retete de post economice

Supa crema de spanac cu broccoli si seminte de chia
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!